itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Mjukvaruutvecklare med intresse för simulering och systemvärdering

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för simulering och systemvärdering

Här får du utveckla simuleringsprogram i datorspelsliknande miljöer i en unik tjänst inom mjukvaruutveckling. Tillsammans med ditt team kommer du arbeta med nyutveckling av en applikation innehållandes tekniskt komplexa försvarsprodukter hämtade ifrån verkligheten.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Bakgrund

Här kommer du ingå i en sektion inom R&D som består av ca 15 kollegor med kompetens inom projektledning, delprojektledning och systemverifiering. Inom området systemverifiering finns nu en unik tjänst som mjukvaruutvecklare. Här har man nämligen byggt en sofistikerad mjukvara för att kunna simulera olika typer av hotbilder som företagets produkter kan komma att ställas inför i verkligheten. Systemet används dels för att optimera det egna utvecklingsarbetet, även i dialog med kunder för att t.ex. kunna påvisa verkansgrad och precision. Det finns även kunder som nyttjar systemet i syfte att utveckla sin försvarsförmåga. Du kommer således att arbeta med datorspelsliknande utveckling där all indata är direkt hämtad ifrån företagets produkter, kravspecifikationer och förmågor.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Ansvar och arbetsuppgifter

Applikationen som du kommer vara med att utveckla går inom kort in i en ny spännande fas där man under flertalet år framåt kommer att jobba med nyutveckling. Här finns möjlighet att vara med och sätta avtryck liksom bygga djup kompetens om BAE Systems Bofors produkter.

Utvecklingsarbetet består dels av:

  • Att skapa en ny arkitektur

  • Att utveckla modeller för nya hotbilder, multipla mål och bekämpning av hot från flera plattformar.

  • Ett större arbete avseende UI/UX i syfte att öka användarvänligheten är också planlagt.

  • Visst arbete med rättning och buggar förekommer självfallet också.

Core-teamet som arbetar med applikationen består av en grupp kompetenta kollegor som besitter hög kompetens i företagets produkter och mjukvara. Man tillämpar agilt arbetssätt och kommer inom kort börja arbeta enligt DevOps.

I den här tjänsten trivs du som vill arbeta med nyutveckling av mjukvara. Utvecklingsarbetet är stundtals komplext då syftet är att återspegla verkliga produkter. Produkterna i sig är ytterst avancerade och vi hoppas därför att du är sugen på en rejäl utmaning!

Kvalifikationer

  • Minst ett par års erfarenhet som mjukvaruutvecklare/systemutvecklare.

  • Du har sannolikt en teknisk eftergymnasial utbildning så som dataingenjör, systemvetare, elektronikingenjör, teknisk fysik eller liknande.

  • Goda kunskaper i C++

  • Det är meriterande om du arbetat med OpenGL

  • God svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen.

För att lyckas i rollen är du en utvecklingsorienterad person med god analytisk förmåga. Du gillar att lösa problem, självständigt och i samråd med andra liksom lockas av möjligheten att vara med och bygga upp något nytt. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Vi vill också att du är kommunikativ och trivs i dialog med nya kontakter.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se 

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151
Ronald Pirhi Unionen, 0586-733 606

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Karlskoga

Län

     Örebro län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/238

Kontakt

     Oskar Bernling, 0739157061

Publicerat

     2021-11-18

Sista ansökningsdag

     2021-12-19

Dela detta jobb

logga
Mjukvaruutvecklare med intresse för simulering och systemvärdering

AxÖ Consulting