itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nätanalytiker

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Nätanalytiker

Vill du bidra till en hållbar samhällsutveckling?

Västerbergslagens Elnät AB (VB Energi) söker nu en Nätanalytiker till vårt huvudkontor i Ludvika.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder.

VB Energi är en flexibel enhet med 65 anställda. Vi har stor frihet under ansvar och korta beslutsvägar, samtidigt som vi har Vattenfall som stor koncern i ryggen.

Drift & Anläggning har helhetsansvaret för drift, utbyggnad, underhåll av elnätet, projekt och dokumentation. Vi består av 9 anställda.

Som Nätanalytiker hos oss kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att utföra teknisk och ekonomisk planering av elnätet på kort och lång sikt för att säkerställa att nätet har tillräcklig kapacitet och optimal struktur för att tillgodose kundernas behov samt myndighetskrav. Du kommer bl.a. att ansvara för:

• Genomföra nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler

• Utföra analys av nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av aktuella beräkningssystem (tex. PSS/E och dp Power)

• Genomföra risk- och konsekvensanalyser i regionnätet

• Ansvara för nätutvecklingen inom eget geografiskt område i frågor som rör stora värden som kan medföra långsiktiga och viktiga konsekvenser för organisationen och/eller industrier/samhällen.

Du kommer att rapportera till chef för Drift & Anläggning.

Your profile

  • Civilingenjör alt högskoleingenjör med elkraftsteknisk inriktning

  • God kompetens inom elkraftteknik och god kunskap om de bakomliggande teorier och principer

  • Yrkeserfarenhet från nätanalysarbete inom ett eller flera av nätanalysarbetets ingående komponenter

  • Goda kunskaper i gällande verktyg och IT system (tex. PSS/E och dp Power)

  • Elektriska beräkningar. Goda kunskaper inom lastflödes-/felströmsberäkningar, magnetfältsberäkningar och felfallsanalyser .

  • Goda kunskaper inom ekonomisk kalkylering samt nuvärdesanalyser

  • God kunskap inom tariffer och anslutningsavgifter är meriterande

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi söker dig som vill ta ansvar för att driva, bygga upp och utveckla arbetet för nätanalys. Du trivs i en roll där du får arbeta verksamhetsnära både utifrån ett strategiskt och operativt perspektiv. Du är medveten om de ekonomiska aspekterna och har en förmåga att se framtida investeringar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Med ett flexibelt arbetssätt har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du arbetar strukturerat och är van att använda din analytiska förmåga för att utveckla och utvärdera olika handlingsalternativ, tekniskt och ekonomisk. Eftersom vi är ett nära och tight team värdesätter vi att du är en relationsbyggare och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Additional information

Vi erbjuder

En flexibel och kreativ miljö med engagerade kollegor och korta beslutsvägar. Hos oss får du möjlighet att genom din kunskap och kompetens göra skillnad för våra kunder och bidra till en hållbar samhällsutveckling. VB Energi siktar på att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare och för detta krävs ett systematiskt arbetssätt och att arbeta med ständiga förbättringar. Vi är nytänkande och vågar testa nya grepp. Hos oss finns möjligheten att påverka vårt framtida expansiva elnät och utvecklas tillsammans med oss.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om våra förmåner här: https://karriar.vbenergi.se/

Placeringsort: Ludvika med möjlighet till distansarbete

Ansökan: Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 16 oktober 2022 via https://careers.vattenfall.com/se/

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Malin Wallenberg, VD, malin.wallenberg@vbenergi.se. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare på Vattenfall Caroline Grammenos, 072-2249701.

Fackliga representanter är Aiki Rillo Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionsförutsättningar och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se.

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. VB Energis dotterbolag VB Elnät äger, underhåller och upprätthåller driften av 270 kilometer regionledningar, 2 800 kilometer distributionsledningar, 918 nätstationer och 21 fördelningsstationer. Distributionen sker i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommuner, förutom Smedjebackens tätort. I VB Elnäts ledningar transporteras årligen drygt 1TWh till industrier, företag, villor och lägenheter. Vi har drygt 26 000 lågspänningskunder och cirka 50 högspänningskunder. Gå gärna in på vår hemsida www.vbenergi.se. för ytterligare information.

Dela detta jobb

Nätanalytiker

Vattenfall AB