itjobb.se

Om företaget / verksamheten

Brinner du för innovativa nätverkslösningar och teknik av absolut världsklass? Vill du göra det logiska arbetet som ligger bakom att bygga tekniskt avancerade trådlösa nätverk? Är du dessutom nätverkstekniker? Perfekt – nu har du chansen att arbeta på en av nätverksbranschens mest spännande arbetsplatser!

På LKAB IT har vi i uppdrag att med innovativa nätverkslösningar skapa förutsättningar för en gruvdrift av absolut världsklass – och det är här DU kommer in i bilden! Från Malmberget och vår systerenhet i Kiruna förser vi LKAB-koncernen med nätverk över hela världen. Som nätverkstekniker hos oss blir du en teknisk resurs i den dagliga driften på kontoret i Malmberget med natursköna Norrbotten precis utanför dörren.

Om tjänsten

Som ny på jobbet kommer du få gå bredvid en av dina kollegor för att få riktigt ordentlig koll på våra nästan 7000 (!) enheter – ett av de mest utbyggda Cisco-nätverken i Sverige, faktiskt! Efter din upplärningstid kommer du få arbeta brett och varierat med allt från att konfigurera nätverk till att vara med vid installation. En vanlig dag på jobbet kommer du få syssla med avancerad felsökning, installation och förebyggande underhåll. Dina arbetsuppgifter blir huvudsak driftrelaterade, men även till viss del i projektform – perfekt för dig som gärna kommer med idéer och förslag på förändringsarbeten. Till din hjälp får du två nära nätverksteknikkollegor i Malmberget och ytterligare tre i Kiruna.

Dina kvalifikationer

För att axla rollen som nätverkstekniker med bravur behöver du ha en högskoleutbildning inom nätverksområdet eller likvärdig erfarenhet. Det är fördelaktigt om du dessutom har tidigare erfarenhet av bland annat Cisco, Juniper, routing/switching, WAN och W-lan, men oroa dig inte om du inte kan allt – självklart bistår vi med den kompetensförsörjning du behöver!

För den här tjänsten är vi både nyfikna på dig med lång erfarenhet inom branschen och dig som är nyexaminerad. Framförallt letar vi efter dig med ett genuint intresse för nätverksteknik och innovativa lösningar som vill jobba i en högteknologisk arbetsmiljö.

Vi erbjuder

Det är ofrånkomligt att berätta om den här tjänsten utan att nämna vårt mycket avancerade och utbyggda Cisco-nätverk. På LKAB IT använder vi oss bara av den absolut senaste tekniken! Genom vårt nätverk styr vi borriggar 1300 meter under jord via wifi och vi testar ofta nyheter på marknaden för att hitta nya innovativa lösningar. För att hålla oss uppdaterade utbildar vi våra nätverkstekniker och deltar på event som exempelvis Cisco live. Där träffar vi nätverkstekniker från hela världen och utbyter värdefulla erfarenheter. Här på LKAB tror vi nämligen på kompetensutveckling och vi vill se dig utvecklas i din roll som nätverkstekniker. Vi har flera utbildningstillfällen varje år – ofta externa kurser! Hos oss får du möjlighet att utbilda dig inom nya system och utvecklas mot det som just du är intresserad av inom nätverksteknik.

Välkommen till vår enhet i Malmberget! Här sitter hela IT-teamet under samma tak och du har alltid nära till din teamleader och närmsta chef. Vi trivs riktigt bra på jobbet och tack vare den goda stämningen tror vi verkligen att du också kommer göra det. Hoppas du tar chansen och söker!

Övrig information

Har vi väckt ditt intresse för att arbeta hos LKAB? Vi hoppas det!
Varmt välkommen med din ansökan senast 22 oktober 2019.

Frågor om tjänsten?
Kontakta gruppchef IT-drift Jonas Larsson, 0970-73777.

Fackliga kontakter:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Nätverkstekniker hos LKAB i anrika Malmberget

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-22

Ansök nu

Dela detta jobb