itjobb.se

Nätverkstekniker till Swedish Space Corporation

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-10-10

Ansök nu

Nätverkstekniker till Swedish Space Corporation

”We help earth benefit from space” – Genom denna mission arbetar Swedish Space Corporation verksamhet med att underhålla, drifta och utveckla deras globala nätverk och söker nu förstärkning i form av en driven och engagerad Nätverkstekniker till deras team. Teamet är placerat på Sveriges enda rymdbas, Esrange, ett par mil utanför Kiruna – låter detta som din drömarbetsplats? Sök redan idag, då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Vi söker nu en nätverkstekniker för vår kund Swedish Space Corporation (SSC) räkning. Du får nu möjligheten att bli en del av ett team med tung kompetens och högt i tak som tillsammans arbetar med utvecklingen av framtidens rymdindustri. SSC expanderar sitt team till Esrange utanför Kiruna där de sitter i toppmoderna lokaler och söker nu dig som är redo för din nästa utmaning i arbetslivet.

Du erbjuds

 • Möjligheten till att arbeta i en internationell miljö och besöka SSC markstationer i bland annat Chile, Thailand, Australien, USA och Kanada
 • Möjligheten till ett stort kompetensutbyte med kollegor och utvecklingsmöjligheter inom dina intresseområden i rollen
 • Engagerade ledare som uppmuntrar till teamwork och vill höra just dina åsikter och lösningar
 • Fri transport mellan Kiruna med omnejd till Esrange

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som nätverkstekniker hos SSC kommer du att få möjligheten att vara delaktig genom hela arbetsprocessen gentemot deras kunder. Du kommer att arbeta med förändringar och förbättringar av nätverket och övriga system utefter kunders krav och önskemål, samt arbeta kreativt tillsammans med teamet för att tillsammans hitta rätt lösning. Dina arbetsuppgifter inkluderar testning, validering, implementation i projekt så väl mot externa kunder som interna projekt hos SSC.

I din roll kommer du att vara en nyckelperson i samarbetet mellan den operativa driften, SSC tekniska experter samt företagets kunder. Där kommer du fungera som förbindelsen mellan de olika parterna och ansvara för felsökning samt felhantering i det globala kommunikationsnätverket

Vi söker dig som

 • Har minst 1 års erfarenhet som nätverkstekniker, systemtekniker eller motsvarande roll
 • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift då arbetsuppgifterna kräver det
 • Det är meriterande om du har en CCNA- och CCNP-certifiering

Som person är du:

 • Noggrann och strukturerad
 • Kommunikativ och har en god samarbetsförmåga med så väl interna som externa kontakter
 • Problemlösande och initiativtagande

I rekryteringsprocessen till denna tjänst kommer vi att lägga en stor vikt vid personliga egenskaper och motivering till varför du vill arbeta hos just SSC, skicka därmed in ett motiveringsbrev tillsammans med din ansökan.

För denna tjänst kommer det att genomföras en säkerhetsklassning med tillhörande intervju och bakgrundskontroll.

Övrig information

 • Start: Hösten 2019

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Esrange, ca 4 mil utanför Kiruna

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SSC önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av john.hjalmarsson@academicwork.se

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Nätverkstekniker till Swedish Space Corporation

Academic Work