itjobb.se

company logo

Vill du arbeta i en dynamisk start-up miljö där arbetet präglas av passion för innovation och utveckling inom avancerade radarsensorer? På Acconeer erbjuds du som embedded- utvecklare ett kundnära arbete med en stor internationell prägel. Då företaget befinner sig i en expansionsfas finns nu en möjlighet för dig som junior embedded-utvecklare att ta dig in i en high-tech industri där man strävar efter att skapa ett rejält genombrott inom sensor teknologi!

OM TJÄNSTEN

”Together we explore the next sense”

Academic Work söker nu för Acconeers räkning två embedded-utvecklare till deras kontor i Lund. Acconeer är ett högteknologiskt företag som utvecklar sensorer för bärbara enheter. Företaget är litet, men arbetar internationellt med exempelvis kunder i Asien och Europa. Produkten används i alla typer av branscher, vilket gör att du kommer att lära dig mycket om olika industrier- allt från skogsindustrin till robotar!

Teamet består i nuläget av 6 tekniskt vassa embedded-utvecklare och hårdvaruingenjörer, alla med en gedigen branschbakgrund! Som embedded-utvecklare på Acconer är du länken mellan R&D, kunder och försäljning. Ditt mål är att generera tekniska lösningar och framgångsrikt implementera Acconeers produkter hos kunder. Du kommer att få använda din kunskap och tekniska färdigheter för att hitta lösningar åt kunder.

För denna roll tror vi att du befinner dig i början av din karriär och vill fortsätta att utveckla dina färdigheter inom både teknik och programmering i samband med att du hjälper kunderna med deras utvecklingsprojekt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Acconeer.

ARBETSUPPGIFTER

Eftersom rollen som embedded utvecklare kräver en bred kunskap om Acconeers radarsensor kommer du bekanta dig med alla detaljer från utveckling till testning fram till försäljningsstrategin. Du kommer ha direkt kontakt med kunderna i både små och stora projekt och rollen kräver därför att du har utmärkt kommunikationsförmåga. För denna roll söker vi en person som vill arbeta i nära samarbete med företagets kunder och strävar efter att hjälpa kunden att nå sina mål genom att implementera Acconeers produkter.

Du kommer till exempel att:

 • Ge support i alla delar avseende radarystemet
 • Programmera
 • Skriva user guides
 • Genomföra nationella och internationella resor till kunder

Ditt dagliga arbete involverar mottagande av förfrågningar från kunder angående Acconeers radarsensorer. För att förklara en mer komplex fråga kan du behöva förklara produktens funktionalitet för kunden genom en presentation eller genom att genomföra olika interna tester för att hitta lösningen. För de mer komplexa ärendena kan du därför behöva samarbeta med andra interna avdelningar för att hitta en lösning. Lösningen presenteras sedan till kunden, via mail, telefon eller på plats hos kunden beroende på vart kunden befinner sig.

Eftersom många av kunderna befinner sig i andra länder, är det viktigt att du kan bygga relationer med kundens ingenjörer samt forsknings- och utvecklingsavdelning längs projektet. För att bygga långvariga relationer med dina kunder kan denna position att innebära löpande besök hos kunden under projektets gång. Längden på projekten varierar beroende på vilken bransch kunden arbetar inom, men kommer att sträcka sig mellan 0.5 till 3 år.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har en civilingenjörsexamen inom data eller elektro
 • Har erfarenhet av C
 • Har möjlighet att resa i tjänsten
 • Är flytande i engelska, både muntligt och skriftligt då detta språk kommer att användas i kommunikation både internt och externt

Det är meriterande om du :

 • Har erfarenhet av Python, JavaScript eller MATLAB
 • Har 1-2 års erfarenhet av embedded-utveckling

I rollen får du möjlighet att utvecklas och samarbeta med duktiga och seniora kollegor inom området och skapa goda kontakter internationellt. Som person är du flexibel och samarbetsvillig. Du behöver tycka om att arbeta i en utvecklande och dynamisk start-up miljö. Du är ansvarstagande och kan själv driva ditt arbete framåt. Du har en fallenhet för att arbeta med olika kulturer då rollen inkluderar internationella resor och kontakt med utländska kunder, exempelvis i Asien. I kontakt med kunder behöver du ha ett affärsmässigt tillvägagångssätt eftersom du måste visa och förklara produktens användningsområde. I den här rollen får du chansen att vara en värdefull del av ett expanderande företag som strävar efter att utveckla högkvalitativa produkter.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Oktober

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Lund

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Acconeer is a public company from the south of Sweden listed on Nasdaq First North. Based on research from Lund University, Acconeer has created a unique radar solution that creates new opportunities for human interaction with technology.

The radar sensor is based on pulsed coherent radar technology and combines extremely low power consumption with high accuracy. The unique characteristics of this radar sensor make it possible to identify materials and detect motion in advanced sensor applications. The small size, only 5x5 mm, and low power consumption are ideal for compact battery-driven and mobile devices.

Nyexaminerad civilingenjör med passion för embedded-utveckling till Acconeer!

Ansök nu

Dela detta jobb