itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Örebro kommun växer och vi söker nu dig som vill vara en stor del av vår digitaliseringsresa! Är du en engagerad ledare med ett brinnande intresse för tekniska lösningar? Vi söker nu två nya kollegor för rollen som objektledare IT på informationsförsörjning och digitaliseringsavdelningen.

Som objektledare IT hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt! I rollen kommer du utgöra en stor drivkraft och möjliggörare för att vi ska lyckas med våra utmaningar med den digitala förflyttningen i Örebro kommun.

Om tjänsten

Som objektledare IT kommer du ingå i vår nya uppdragledningssenhet som startar under hösten där vi valt att samla våra ledarkompetenser inom tex objektledning och projektledning. I din roll ansvarar du för arbetsledning, planering, prioritering, leverans och uppföljning av områdets IT-leveranser. Du arbetar nära verksamhetens representant, objektledaren, som ska ta in verksamhetens behov och tillsammans med dig omvandla dessa och tillhandahålla bra tjänsteleveranser. Den styr- och samverkansmodell för verksamhetsutveckling som vi använder i Örebro kommun är baserad på pm3 och det är den, tillsammans med övriga verksamhetssystem inom ert område som ni gemensamt ansvarar för.

Vi behöver utöka och söker därför två objektledare IT till olika verksamhetsområden inom kommunen. Den ena kommer verka inom objektet ”Digitala staden” där vi samlat verksamhetssystem som idag stöttar områdena ”samhällsinfrastruktur”, ”kultur- och fritidsupplevelser” samt ”bygga, miljö och trafik”. Den andra objektledare IT kommer verka inom ”Digitala Välfärden” där vi samlat verksamhetssystem som idag stöttar ”stöd, omsorg och vård”. 

Idag kanske du arbetar med objektledning, projektledning, som verksamhetsspecialist, verksamhetsutvecklare eller har en annan tjänst med ett stort ledaransvar eller lämplig verksamhetskunskap. Det viktiga för oss är att hitta bra ledare med driv och engagemang för att lära sig området och verka för en bra verksamhetsutveckling. Örebro kommun arbetar för att vara en modern arbetsgivare och därmed erbjuder vi möjligheten till distansarbetesavtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • ansvara för och leda den IT-nära förvaltningen inom objektet

 • arbeta fram objektplan med mål och resursäskanden tillsammans med objektledaren

 • säkerställa, prioritera och koordinera leveransen av IT-stöd utifrån objektsplanen

 • arbetsleda IT-specialister inom objektet

 • ansvara för uppföljning av förvaltningsobjektets ekonomi och avtal

 • omvärldsbevaka ur ett tekniskt perspektiv

 • arbeta tillsammans med övriga objektledare kring styr-och samverkansmodellen och delta i gemensamt utveckling- och nätverksarbete

Kompetenskrav

 • akademisk utbildning, gärna med IT-riktning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 • flerårig erfarenhet av planering, styrning och ledning inom stora IT-organisationer

 • erfarenhet av budgetarbete

 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi söker en ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du arbetar resultatinriktat och har förmåga att delegera och följa upp aktiviteter på ett strukturerat sätt. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra, är kommunikativ, lyhörd samt är en prestigelös person med förmåga att skapa goda relationer. Som objektledare IT kommer du självständigt driva och ta ansvar för övergripande frågor vilket kräver att du har en vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera kvalitativa lösningar. Vi jobbar i en ständigt föränderlig värld så vi ser gärna att du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

 • PM3 certifiering eller utbildning

 • erfarenhet av ITIL

 • erfarenhet av förändringsarbete och verksamhetsutveckling

 • erfarenhet av upphandling, avtalsuppföljning och leverantörsstyrning

 • erfarenhet av verksamhetssystem inom det utpekade verksamhetsområdet (”samhällsinfrastruktur”, ”kultur- och fritidsupplevelser”, ”bygga, miljö och trafik, ”stöd, omsorg och vård”.)

 • erfarenhet av operativt IT arbete

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2

Om arbetsplatsen

Informationsförsörjning- och digitaliseringsavdelningens uppdrag är att utveckla och samordna IT-stödet för att skapa förutsättningar för en enklare vardag genom digitalisering av kommunens service och tjänster. Avdelningen leds av en avdelningschef och fem enhetschefer, tillsammans utgör de ledningsgruppen för avdelningen.

Informationsförsörjning- och digitaliseringsavdelningen är en del av Kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att leda, styra, följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 5 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Kontaktpersoner

Jay Bradford

Enhetschef

019-21 15 43

SACO .

Facklig Expedition

019-21 30 96

Objektledare IT till informationsförsörjning- och digitaliseringsavdelningen

Ansök nu

Dela detta jobb