itjobb.se

loga

Operativ IT-chef

Företag Riksbyggen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-14

Ansök nu

Operativ IT-chef

Kort om IT-enheten

IT och Digital utvecklingsenheten består idag av ca 80 förvaltningsledare, systemansvariga, tjänsteansvariga, utvecklare och tekniker fördelad på 3 grupperingar, drift och infrastruktur, systemförvaltning och digital utvecklingsenhet.

Riksbyggen har en IT-tung organisation som under de senaste åren har satsat stort på digitalisering och möjligheter med digital teknik. Det kvarstår fortfarande stora möjligheter för oss för ännu större affärsnytta genom fortsatta satsningar på IT och digital utveckling.

Vad ska du göra?
Som Operativ IT-chef på Riksbyggen kommer du att få ett stort och fritt mandat att, i enlighet med Riksbyggens strategi, leda, driva och följa upp leveransen från systemförvaltningsgruppen och Drift och infrastruktur.

Du kommer att arbeta nära verksamheten för att säkerställa leverans av prioriterade förvaltningsaktiviteter och ha en central roll i arbetet med att fortsatt utveckla samverkan mellan processansvariga och förvaltningsledarna.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för systemförvaltningsgruppen och drift och infrastruktur med personal- och budgetansvar. Ansvaret inbegriper ägande, daglig uppföljning och ledning av pågående aktiviteter från analys, utveckling, test och release i produktion.

I rollen ligger även ansvaret att kontinuerligt säkerställa gruppens resursbehov - både i tid och kompetens.

Den nya rollen som operativ IT-chef kommer du att få vara mycket aktiv i att driva förändring av arbetssätt, leveransfokus, samordning och uppföljning av leveransen.

Du har personalansvar med alla befogenheter och ansvar som kommer med detta mandat. Detta innebär bl.a. ansvar för lönesättning och utveckling av personal enligt det behov som organisationen har.

Du kommer att ha 2 rapporterande chefer hos dig, Systemförvaltningschef och Drift och intrastrukturchef.  Du rapporterar direkt till CIO/CDO och har en plats IT-ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter?

Säkerställa den totala IT-leveransen till Riksbyggens kärn- och stödprocesser som innefattar följande:

· Att stötta CIO/CDO i beslutade aktiviteter
· Stödja och driva utvecklingen av Riksbyggens processer där IT kan tillföra värde
· Vidareutveckla och förvalta IT-tjänster som används i verksamheten
(samt internt inom IT)
· Livscykelhantera system och applikationer som ingår i IT-tjänsterna ovan, i enlighet med beslutad målarkitektur
· Säkerställa daglig drift och övervakning av Riksbyggens applikationer och infrastruktur
· Skapa en kostnadseffektiv och stabil drift och infrastruktur
· Säkerställa att kontinuitet i verksamheten genom erforderliga lösningar för backup, redundans, tillgänglighet etc.

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har framgångsrik erfarenhet av liknande befattning med ansvar för systemförvaltning och drift.  Du ska ha minst 5 års ledarerfarenhet med erfarenhet från ledningsgruppsarbete och att leda genom andra chefer

Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av budget/ekonomistyrning.

Du ska ha god kommunikativ förmåga att pedagogiskt förklara komplexa frågor samt engagera och motivera medarbetarna.

Du är strukturerad, drivande och tar tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt fokuserat engagemang. Du är sedan tidigare van att leverera och koordinera verksamhet utifrån fastslagen budget.

Som person är du engagerad och resultatorienterad ledare med ett affärsmässigt driv.

Har du dessutom ett coachande och tydligt ledaskap kommer du passa väl in.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan och kontakt
Din ansökan skickar du till oss senast den 14 oktober 2020. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakt
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Dela detta jobb

loga
Operativ IT-chef

Riksbyggen