itjobb.se

Operativ systemägare Ett Liv Tjänstelager

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-26

Ansök nu

Operativ systemägare Ett Liv Tjänstelager

Trivs du i en roll där du får arbeta i gränslandet mellan IT och verksamhet och vill vara en del av vår utveckling mot agila arbetsmetoder? Återspeglas ditt arbetssätt av struktur, teamarbete och tempo? Då vill vi ha med dig på vår resa när vi ska möta helt nya marknadsförutsättningar och kundernas krav och förväntningar på en bra kundupplevelse!  
 
Om jobbet: 
Vi söker nu en operativ systemägare (OSÄ) till Ett Liv Tjänstelager inom Befintlig affär. Ett Liv Tjänstelager är vår plattform för integrationer och är klassificerat som ett verksamhetskritiskt system. Systemet är baserat på integrationsplattformen Microsoft BizTalk Server och utgör en brygga för kommunikation mellan olika applikationer och system. Det består utöver interna integrationer även av integrationer mot våra externa partners.  
 
I rollen som operativ systemägare är du systemspecialist på Tjänstelagret, vilket innebär att du är funktionell expert på systemet och dess tekniska uppbyggnad. Det operativa systemägarskapet innebär en utökning av systemspecialistrollen med ansvar för: 
•    Planering och koordinering av systemets samtliga pågående aktiviteter inklusive resursbehov.  
•    Prognos och uppföljning av systemkostnader. 
•    Tillhandahålla kravdokumentation och bistå i kravarbetet. 
•    Utföra och godkänna acceptans- och systemtest. 
 
Du kommer att vara en del i ett spännande sammanhang där du får möjlighet att tillsammans med andra engagerade och kompetenta specialister säkerställa hög kvalitet, kundorientering och effektivitet i leveranserna. I din roll bidrar du med förslag på kontinuerliga förbättringsaktiviteter. 
 
Vidare kommer du att ansvara för: 
•    Arbeta fram förvaltningsplanen 
•    Godkänna leveranser från interna och externa IT-parter 
•    Prioritera och fördela uppdrag och förvaltningsaktiviteter 
•    Vara beställare mot IT- funktionen på LFAB och externa leverantörer.  
 
Vem är du? 
För att lyckas i rollen ska du trivas med att ta ansvar för en helhetsleverans , driva det arbetet operativt och ha lätt för att samarbeta med kollegor tvärs organisatoriska gränser. Du är leveranssäker och strukturerad i ditt arbetssätt och skicklig på planering och uppföljning. Du jobbar aktivt med att ständigt förbättra ditt och teamets arbetssätt och du gillar att arbeta mot tydliga mål. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. 
 
Vi söker dig som gillar att verka i gränslandet mellan verksamhet och IT och som vill stötta och utveckla affären genom effektiva förvaltningsleveranser.  
Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsnära IT-förvaltning inom liv- och pensionsmarknaden. Erfarenhet av Biztalkplattformen eller liknande integrationsplattformar är meriterande. 
 
Du gillar ny teknik och sätter dig snabbt in i nya tekniska sammanhang. Du är van att delta i kravarbete och har förmågan att förstå komplexa funktionella krav och hur de översätts till tekniska krav. För att trivas hos oss är det viktigt att du är van att hantera många frågor parallellt och att arbeta fokuserat efter tydliga prioriteringar. 
 
Om oss 
Utvecklingsavdelningen ansvarar för Länsförsäkringar Fondlivs affärs- och verksamhetsutveckling. 
Gruppen Befintlig Affär inom Utvecklingsavdelningen har drygt 25 medarbetare. Vi ansvarar för att det befintliga erbjudandet är konkurrenskraftigt och har den funktionalitet som behövs för att hantera livaffären legalt och affärsmässigt samt att organisationen arbetar effektivt med kort ”time to market”. 
 
Länsförsäkringar Fondliv är länsförsäkringsgruppens fondförsäkringsbolag som erbjuder pensionssparande och trygghetslösningar främst inom tjänstepension. Vår målsättning är att ta en ledande position på liv- och pensionsmarknaden och vi strävar efter att våra liv- och pensionskunder ska uppleva Länsförsäkringar som begripliga, trygga och nära. Pensions- och livförsäkringsmarknaden står inför stora förändringar, som drivs av nya regelverk samt ökat prisfokus och rörlighet via flytträtt. All vår verksamhet och anpassning till nya förutsättningar vilar vi på en stabil grund i det kundägda och vårt främsta mål är att vi har de nöjdaste kunderna. 
 
Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 
 
Mer information och ansökan 
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.  
Sista ansökningsdag: 2019-03-26

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Dela detta jobb

Operativ systemägare Ett Liv Tjänstelager

Länsförsäkringar AB