itjobb.se

Plattformsutvecklare inom Linux/DevOps

Ansök nu

Plattformsutvecklare inom Linux/DevOps

Sveriges vackraste arbetsplats är mitt i en förnyelseresa där IT och digitalisering är mycket centralt. Vår vision är högt satt, vi siktar på att bli Sveriges mest utvecklade IT avdelning!

Att arbeta som plattformsutvecklare på Sjöfartsverket
Som plattformsutvecklare kommer du att tillhöra Sjöfartsverkets IT-avdelning som i dagsläget består av cirka 80 medarbetare. Vi är i en expansiv fas för att klara av det ökade förändringsbehovet från våra kunder och verksamhet. På IT-avdelningen sitter vi nära både varandra och stora delar av vår övriga verksamhet vilket ger möjligheter till snabba kontaktvägar och smidig samverkan mellan olika roller och avdelningar. Vår småskalighet gör att du kommer nära användaren av det du utvecklar och du kommer få stor möjlighet att påverka vad du gör och aktivt delta i att förbättra våra arbetssätt, rutiner och verktyg. Arbetssättet är agilt, med korta beslutsvägar, vilket gör att det finns utrymme att bidra med nya idéer som skapar värde.

Förnyelseresan innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt. Vi gör det tillsammans med övrig verksamhet men bjuder också in våra kunder i arbetet. Vi har många spännande initiativ på gång. Det Du gör påverkar och gör skillnad.

För att få en inblick i vad du kan vara med och bidra till, titta gärna på filmerna nedan:   
Sjöfartsverkets verksamhet
Sea Traffic Management - services and their benefits
Safe, Secure and Efficient Shipping through e-Navigation

Arbetsuppgifter
Under 2021 har vi startat upp ett arbete med att skapa en ny utvecklings-, test- och driftmiljö baserad på Linux som ett komplement till nuvarande Microsoftmiljöer. Här har du chansen att från ett tidigt stadium vara med och bygga upp en ny miljö som succesivt växer fram och som skall vara hållbar över tid. Vi har skapat ett plattformsteam med olika kompetenser och som jobbar agilt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Linux; planering, installering, konfigurering, administrering, automatisering och dokumentering.

 • Arbeta med IT-infrastrukturens design, säkerhet och prestanda samt kapacitet.

 • Arbeta med utveckling, drift, underhåll, support samt övervakning av IT-infrastrukturella servrar, dess applikationer och tjänster samt den tekniska plattformen.

 • Delta i release, incident- och problemhantering. Arbeta med kravinsamling, kravhantering och kravställning kopplat till drift, underhåll och support.

 • Ingå i ett systemutvecklingsteam med Continuous Integration (CI) och Continuous Delivery/Deployment - löpande sprintarbete med fokus på automatisering kring releaseprocess och driftaspekter.

 • Vara med och ta fram Sjöfartsverket framtida containerplattform baserad på Docker med Kubernetes orkestreing eller liknande.

 • Automatisering av Configuration Management, releaseprocessen, integration, drift och underhåll.

Vem är du?
Krav: 

 • Akademisk utbildning inom IT som är relevant för tjänsten alternativt erfarenheter som du byggt upp under många års arbete inom IT-området och som vi bedömer likvärdiga.

 • Flera års dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete med serverinfrastruktur och serverplattform i Linuxmiljö.

 • Kunskaper i Powershell, bash eller annat scriptspråk.

 • Kunskap i tillämpning inom automatisering, t.ex. kontohantering, applikationsinstallationer etc.

 • Flera års erfarenhet av operations (drift) inom server och plattformar för komplexa miljöer och redundanta lösningar.

 •  Erfarenhet av DevOps metoder, verktyg och kultur eller motsvarande.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Meriterande:

 • Erfarenhet av att bygga CI/CD pipelines med verktyg som Microsoft Azure DevOps.

 • Erfarenhet kring containers och orkestrering av containers.

 • Vana att arbeta nära eller i systemutvecklingsteam.

 • Erfarenhet av nätdesign/nätadministration.

 • Erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor, identitetslösningar eller liknande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill att du har ett stort intresse för serverteknik och mjukvara och förstår beroenden och samband. Uppdragen kan se tekniskt olika ut, vilket ställer krav på en hög problemlösningsförmåga samt kreativitet och nytänkande. Du är drivande, serviceinriktad och har ett öppet förhållningssätt i din kontakt med kollegor. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba i team samtidigt som du kan genomföra arbetsuppgifter självständigt. Du är även hjälpsam och delar gärna med dig av dina kunskaper och idéer.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.
 

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att hållas via Skype under vecka 34 och 35. 

Upplysningar:
Enhetschef, Magnus Carlberg 010-478 65 62.

Fackliga företrädare:
Saco Jesper Svensson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast 2021-08-22.
Diarienummer: 21-03240.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Plattformsutvecklare inom Linux/DevOps

Sjöfartsverket