itjobb.se

Praktikplats – UX/UI-designer – Vattenfall

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Praktikplats – UX/UI-designer – Vattenfall

Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla personer som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att genomföra en praktiktjänst på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.

Om praktiktjänsten

Praktikplatsen erbjuds i ett av Vattenfalls digitala utvecklingsteam, Digital Development, som består av utvecklare, designer, ux writer, testare och dataanalytiker. Det är ett tvärfunktionellt team vars främsta uppgift är att förbättra kundens upplevelse på webben inom kundservice och fjärrvärme.

Som UX praktikant kommer du bland annat få vara med och genomföra insiktsarbete, testa och validera idéer samt ta fram skisser och digitala prototyper. Du kommer också få en egen handledare som också arbetar som ux-designer. Handledaren kommer att stötta dig och alltid finnas till hands för att bolla wireframes, insikter, intervjumanus och allt annat man kan tänka sig.

Efter avslutad praktik hoppas vi att du har fått jobba med många av de delar som utgör en UX-designers vardag. Längs vägen har du fått fler verktyg och metoder i din design-verktygslåda, tillsammans med ovärderlig erfarenhet av att jobba inom ett stort företag där mycket händer.

Omfattning av praktikperioden sker efter överenskommelse.

Din profil

Vi letar efter en person som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet

• Utbildning/erfarenhet – Utbildning med inriktning User Experience

• Svenska och engelska

• Vi ser gärna att du

   – brinner för användarcentrerad arbetsmetodik och design

   – har ett digitalt intresse och nyfikenhet

   – inte är rädd för att komma med egna idéer.

Ytterligare information

• Uppdraget startar: Vid överenskommelse

• Placeringsort: Solna, Stockholm. Enligt nuvarande restriktioner sker distansarbete

• Ansökan – en kombinerad fil med ditt CV och personliga brev.

• Sista ansökningsdag är 2020-12-06

   – Vi arbetar med ett löpande urval och denna praktikplats kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan redan idag!

Kontaktperson och handledare på Vattenfall:

Kontaktperson: Emil Hunter Lind, emil.lind@vattenfall.com, 072-238 0783

Handledare: Kajsa Ahlbeck, kajsa.ahlbeck@vattenfall.com, 072-998 1567

Mångfald och inkludering – i allt vi gör

Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

Om Vattenfall

Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.

Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.

Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se

Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklass, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Praktikplats – UX/UI-designer – Vattenfall

Vattenfall AB