itjobb.se

Innovation, digitalisering, e-handel och processautomation står i fokus för Systembolagets satsningar de kommande åren och syftet är att på bästa sätt möta kundernas förväntan på framtidens service.

För att lyckas i vårt arbete söker vi en nu en processledare för IT-utveckling och förvaltning med förmåga och kompetens att aktivt utveckla och effektivisera processerna inom dessa områden. Tjänsten är både strategisk och taktisk, och utgör en nyckelroll för Systembolagets satsningar framåt.

Om rollen

I rollen som processledare blir ditt ansvar bl. a. att:

 • Strategiskt säkra att IT-utveckling och förvaltning är i linje med övriga IT-processer och verksamhetsutveckling
 • Fastställa och kontinuerligt vidmakthålla och följa upp förvaltingsportfölj och arbetssätt inom systemutveckling
 • Etablera mätningar och mål avsedda att öka processens effektivitet och verkan
 • Leda taktiska förvaltningsforum (IT och samarbetsforum)
 • Visualisera helhet IT-utvecklingsleveranser i Masterplan
 • Säkerställa sömlös övergång mellan projekt och förvaltning
 • Utforma, granska och förbättra aktuella processer så att de stödjer effektiva och stabila IT-utvecklings- och förvaltingsleveranser
 • Skapa enhetlighet och helhet genom samtliga förvaltningsområden på Systembolaget

Tjänsten tillhör Systembolagets IT-organisation som ansvarar för att leverera IT-stöd i verksamheten på ett behovsanpassat och kostnadseffektivt sätt. Allt systemstöd är utkontrakterat och köps av externa leverantörer vilket gör att IT-avdelningen har rollen som beställare och IT-förvaltare och verkar i gränslandet mellan verksamhet och IT.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha gedigen erfarenhet och förståelse för strategiskt arbete av IT och IT-utveckling. Du bör ha:

 • flerårig erfarenhet av att leda IT-utveckling och förvaltning
 • certifikat inom ITIL eller ha motsvarande utbildning
 • gedigen kunskap och erfarenhet av PM3 eller motsvarande förvaltningsmodell samt erfarenhet av förvaltningsportföljstyrning
 • god förståelse för outsourcad IT-verksamhet
 • gedigen erfarenhet av förändringsledning
 • praktisk erfarenhet av projektstyrningsmodeller och agila metodiker så som DevOps m.fl.


Då tjänsten är en bred roll och spänner över IT-drift, IT-utveckling och IT-förvaltning inom Systembolaget ser vi det en stor fördel med erfarenhet inom samtliga tre områden.

Vi förväntar oss att du har högskoleutbildning inom IT, systemvetare eller motsvarande. Vi förutsätter att du har erfarenhet av ledarskap och tillhörande metodik. Kunskap om ekonomi och ekonomisk uppföljning liksom erfarenhet inom detaljhandel är en stor fördel.

Som person är du strukturerad, målmedveten, strategisk och har lätt för att se helheten. Du är lyhörd och prestigelös och har förmåga att skapa goda relationer. Du är en god lagspelare och är samtidigt drivande med mycket goda ledaregenskaper. Vi värdesätter din goda kommunikativa förmåga.

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Ansökan och kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.

Processledare IT-utveckling och förvaltning till Systembolaget

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2019-06-03

Ansök nu

Dela detta jobb