itjobb.se

Programmera för mer effektiv vård tillsammans med Q-linea

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-03-08

Ansök nu

Programmera för mer effektiv vård tillsammans med Q-linea

Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Snabb vård är nyckeln till överlevnad och Q-linea gör det möjligt att hitta rätt vård för varje patient! Som C#-utvecklare på Q-linea finns chansen att kombinera programmering med samhällsnytta. Nu ges du chansen att vara med på deras expansionsresa och faktiskt rädda liv när de behöver stärka upp med en Systemutvecklare.

Om tjänsten

Academic Work söker nu för Q-lineas räkning en systemutvecklare till ett tvärvetenskapligt team där alla jobbar mot samma mål – att rädda liv! Q-linea arbetar med att utveckla instrumentet ASTar som ska effektivisera analysen av blodprov hos patienter med blodförgiftning.

På din avdelning arbetar du tillsammans med kunniga kollegor som verkligen brinner för produkten! Du kommer även arbeta tätt tillsammans med övriga avdelningar på företaget för att optimera resultaten mot ert gemensamma mål. Dina närmaste kollegor har stor kompetens och erfarenhet vilket möjliggör ett värdefullt lärande för dig på plats. Uppdraget inleds med en gedigen introduktionsperiod som följs upp i nära dialog med din närmaste chef.

Du erbjuds

 • En arbetsplats på frammarsch där du får vara med i ett tidigt skede av utvecklingen

 • Stora utvecklingsmöjligheter

 • En chef som värdesätter sammanhållning och samarbete

 • Stora möjligheter att ta mycket ansvar och driva på ditt eget arbete

Arbetsuppgifter

Som Systemutvecklare hos Q-linea kommer du få arbeta i en innovativ miljö där allt från mjukvara till systemets övriga delar är nytt. Du kommer få stort förtroende i att utforma mjukvara samt grafiska komponenter till ett instrument under utveckling!

Utöver detta kommer du till exempel att:

 • Optimera kommunikation med externa resultatdatabaser

 • Kommunicera med instrumentmjukvara

 • Skapa resultatrapporter

Tjänsten passar dig som ständigt är på jakt efter förbättring. Eftersom du har läst så här långt tror vi även att du, i likhet med Q-linea, drivs av att göra skillnad för människor. Inte bara i deras vardagliga ”problem”, utan i livsavgörande situationer och skeden.

Om du visar på nyfikenhet och självständigt tar initiativ för att kunna driva ditt arbete framåt så finns alla möjligheter att utvecklas i denna roll. Om du får energi av utmaningar och ser lösningar där andra ser problem så kan det här helt klart vara rätt jobb för dig!

Vi söker dig som

 • Har minst 2-3 års erfarenhet av programmering i C#

 • Har relevant utbildning från högskola eller universitet, gärna civilingenjör, systemvetenskap eller motsvarande

Det är meriterande om du även har erfarenhet av WPF.

Som person är du:

 • Initiativtagande där du sätter igång aktiviteter mot önskade resultat

 • Ansvarstagande på det sättet att du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt

 • Duktig på att samarbeta då du anstränger dig och anpassar ditt beteende för att skapa goda samarbeten med andra personer

 • Noggrann och följer upp ditt arbete över tid för att se till att inget lämnas åt slumpen

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med provanställning

 • Placering: Uppsala Science Park

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Q-linea är ett börsnoterat diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Vår vision är att hjälpa till att rädda liv genom att, som en innovativ pionjär, säkerställa att antibiotika kan bibehållas som en effektiv behandling för framtida generationer.

Bolaget grundades 2008 runt teknik som utvecklats av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet, tillsammans med bland annat Olink Bioscience AB och Uppsala universitets holdingbolag UUAB. Q-linea består i dag av ett interdisciplinärt och mycket motiverat team som bedriver sin verksamhet i moderna och väl anpassade lokaler i Uppsala Science Park och i Fyrislund.

Dela detta jobb

Programmera för mer effektiv vård tillsammans med Q-linea

Academic Work