itjobb.se

Project Planner – Vattenfall

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-15

Ansök nu

Project Planner – Vattenfall

Vi söker Project Planner som vill arbeta i spännande projekt!

Vattenfall Fuel, Engineering & Projects

FE&P (Fuel, Engineering & Projects) inom Vattenfall BA Generation utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller tekniska specialisttjänster för Vattenfalls verksamheter inom BA Generation. Detta innebär verksamhet i form av projektledning, projektstöd, tekniska specialisttjänster och kärnsäkerhetsuppdrag.

Fokus inom FE&P är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska discipliner. Vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar och utveckling av våra modeller och metoder för att vi skall vara bland de bästa inom våra verksamhetsområden.

Enheten Planning & Coordination West inom FE&P söker en Project Planner som är intresserad av att arbeta med planering och uppföljning av projekt.

Vi har som uppdrag att genomföra projektplanering (planering, uppföljning och analys) inom Business Area Generation med fokus på kärnkraft, samt att ansvara för framtagning och utveckling av metoder och verktyg för projektplanering.

Genom att vi strukturerar projekten rätt, och effektivt konstruerar våra tidsplaner, får vi möjlighet att genomföra en aktiv styrning i projekten.

I rollen som Project Planner blir du en av nyckelspelarna i projektteamet och du får stora möjligheter att utvecklas och skaffa ett brett kontaktnät inom Vattenfall. Du kommer att hantera både små och stora projekt. Inom rollen som Project Planner har du möjlighet att växa och arbeta med stora och komplexa projekt av olika typer.

Dina arbetsuppgifter som Project Planner

• Driva arbetet med att skapa och kvalitetssäkra tidsplaner för projekten. Planera omfattningen i strukturer, arbetspaket (WBS) och aktiviteter med faktorerna tid, resurs och kostnad

• Ansvara för att tidplaner uppfyller de krav som Vattenfalls beslutade planerings- och projektmodeller ställer

• Hantera regelbunden uppföljning av tidplaner och se till att efterfrågat beslutsunderlag löpande kommuniceras till berörda intressenter, både inom och utom projektteamet

• Analysera projektens tidplaner, sammanställa prognoser och rapporter och ge förslag på eventuella justeringar och alternativ.

Vi ser gärna att du som Project Planner har följande kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna några års erfarenhet av projektplanering. Erfarenhet från projektarbete i planeringsverktyg som t.ex. Primavera är önskvärt. Vana av att leda planeringsworkshops och handleda andra inom projektplanering är meriterande. Har du PMI- eller IPMA-certifiering är det också en fördel.

Som person är du social, självständig och analytisk. Din roll kräver god förmåga att koordinera och samordna arbetsflöden och uppgifter, vilket förutsätter att du har känsla för struktur och samarbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Placeringsort: Väröbacka, Ringhals.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Wetenius 0706-618835 eller rekryterande chef Anders Gunnarsson, 0705-263700.

För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Sofie Arneson, 0724-524582.

Fackliga representanter: Akademikerna – Adam Rush, Unionen – Jens Morell, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Ingemar Eriksson. Du når dem via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 februari 2020 via denna sida eller vattenfall.se/jobb.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Project Planner – Vattenfall

Vattenfall AB