itjobb.se

Uppsala Bostadsförmedling

Vill du utvecklas som ledare i en ung organisation? Brinner du för projektledning inom IT-området? Då är det här arbetet för dig!

Välkommen till Uppsala Bostadsförmedling! Vårt uppdrag är att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen genom en digital och modern förmedlingstjänst. Vårt arbete ska bidra till att skapa en effektiv hyresrättsmarknad i Uppsalaregionen.

Förmedlingstjänsten är hjärtat i verksamheten. Den stödjer hela hela processen för både bostadssökande och hyresvärdar, utgör gränssnitt för våra bostadsförmedlare och kundservicehandläggare samt hanterar ekonomiska processer för kö- och förmedlingsavgifter.

Rollen som IT-chef på bostadsförmedlingen är bred och du förväntas arbeta både operativt och strategiskt i en liten och kundintensiv organisation. Verksamheten startade juni 2016 och du har stora möjligheter att påverka utformningen av våra digitala lösningar.

Ditt uppdrag
Som chef i denna roll har du det övergripande ansvaret för styrning och ledning av bostadsförmedlingens digitala lösningar samt enhetens budget, personal och arbetsmiljö. Enheten består av 4 systemutvecklare.

Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att nå framgång genom att arbetsleda, coacha och stötta medarbetarna i det dagliga arbetet. En stor del av systemutvecklarnas dagliga arbete utgörs av förvaltning och drift av förmedlingstjänsten. Rollen ger dig samtidigt möjlighet att leda digitala projekt som utvecklingsansvarig för den digitala förmedlingstjänsten och andra IT system, varav flera är integrerade med förmedlingstjänsten. Utvecklingsarbetet drivs företrädesvis i projektform och i samarbete med systemförvaltarna eller andra aktörer.

Som projektledare använder du vedertagna metoder för att mäta, analysera och sammanställa underlag. Analyserna ligger till grund för prioriteringar och utvecklingsinsatser där du väger samman både kund-, verksamhets- och affärsnytta. Du sammanställer och prioriterar olika intressenters behov och är den primära kontaktpersonen mellan enheten och intressenterna. Du kommer också genomföra samarbetsprojekt tillsammans med externa aktörer och kommunens förvaltningsorganisation.

Eftersom förmedlingstjänsten är hjärtat i bolaget kommer du att säkerställa att den digitala förmedlingstjänsten kontinuerligt utformas efter kundernas behov, att den är användarvänlig, konkurrenskraftig och relevant utifrån kundens perspektiv. Detta arbete sker i nära samarbete med enheterna Förmedling och kundservice samt Marknad och kommunikation. Förutom detta kommer du också att arbeta för att vi ska ligga i framkant genom nya smarta lösningar när det gäller exempelvis digitala arbetsplatser, kundservicestöd för telefoni och mail, officeprogramvaror, statistik och crm-system för kunder.

Du ingår i bostadsförmedlingens ledningsgrupp vars roll är att skapa förutsättningar för medarbetare och verksamhet att nå framgång genom att gemensamt leda, styra och följa upp.

Övriga arbetsuppgifter som ingår i rollen:

• upphandla tjänster och leverantörer
• följa upp avtal och säkerställa leveranser
• löpande kontakter med leverantörer och andra externa intressenter, till exempel kommunens IT-funktion
• effektivisera processer för att hantera ökade volymer utan att öka kostnaderna
• leda det Digitala rådet, ett internt utvecklingsråd för digitala lösningar
• identifiera och implementera nya tillvägagångssätt, arbetssätt och rutiner
• hantera och prioritera utvecklingsplanen (product backlog)

Vi erbjuder ett utvecklingsinriktat och givande arbete där du får göra skillnad för bostadssökande och hyresvärdar i Uppsalaregionen!

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning. Du har flera års praktiskt relevant yrkeserfarenhet inom IT och har arbetat med förvaltning och drift av IT-system. Du har erfarenhet av rollen som chef med fullt ansvar för verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö och har erfarenhet av projektledning inom IT-området.

Vidare har du erfarenhet av användarcentrerad utveckling, webbutvecklingsprojekt och kravarbete.

Som person är du driven, en god analytiker och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är en kommunikativ person som har lätt för att skapa relationer och nätverk. Eftersom du leder andra är det viktigt att du är bra på att planera, prioritera, organisera och fatta beslut samt att du har ett intresse för individers och gruppers utveckling.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Mona Lindén, VD 070-771 84 63

Har du frågor om rekryteringsprocessen:
Johan Marklund, HR-specialist 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Vision: 0771-44 00 00
SACO: Då lokal representation saknas får du som medlem vända dig till förbundet på central nivå

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Idag samarbetar vi med cirka 28 hyresvärdar och har förmedlat över 13 000 bostäder i regionen. Genom god service, enkelhet och tillgänglighet skapar vi förtroende. Nöjda medarbetare, bostadssökande och hyresvärdar är vårt viktigaste mål.

Bostadsförmedlingen är ett helägt kommunalt bolag. Vi sitter i moderna lokaler med både pingisbord och finkaffe, precis intill centralstationen i Uppsala.

Mer information om vår organisation hittar du på bostad.uppsala.se (https://bostad.uppsala.se/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Projektledande IT-chef

Ansök nu

Dela detta jobb