itjobb.se

Projektledare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Projektledare

Är du en erfaren projektledare och vill arbeta på en av Sveriges mest växande banker? Till Länsförsäkringar Bank söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta digitaliseringsresa. Banksektorn är just nu inne i den kanske mest spännande perioden någonsin och vi söker nu erfarna projektledare som vill vara delaktiga i arbetet att skapa det största möjliga värdet för kunden. 

Om jobbet 

I rollen projektledare kommer du driva affärskritiska initiativ inom våra verksamhetsområdena på Länsförsäkringar Bank. Initiativen är direkt kopplade till vår utvecklingsportfölj och bankens mål. I rollen projektledare inom ett verksamhetsområde blir du en ledare för att driva initiativ inom respektive område. Du kommer att samverka med andra roller inom såväl verksamheten som IT samt med externa leverantörer. Du kommer att säkerställa att uppställda mål avseende tid, kvalitet och kostnad uppnås för ditt uppdrag men även bidra till mer långsiktiga mål och förflyttningar inom verksamhetsområdet över tid.  

Du kommer att tillhöra team Bankleverans, inom Bank IT, som ansvarar bl.a. för bankens projektkontor (PMO) samt test- och releasestyrning med syfte att säkra kvalitet i bankens leveranser och skapa förutsättningar för kortare Time to Market. I team Bankleverans blir du en del av ett team med seniora medarbetare där arbetsklimatet präglas av öppenhet och ”högt i tak”. Hälsa värderas högt precis som samarbete och att ha kul på jobbet, samtidigt som vill vi nå tydliga resultat i ett högt arbetstempo.  

Huvudansvar i korthet: 

  • Driva affärskritritska initiativ enligt bankens processer och projektstyrningsmodell. 
  • I samråd med beställare organisera och ansvara för bemanningen. 
  • Ta fram undertag för tid och aktivitetsplanering samt leda och följa upp arbetet. 
  • Statusrapportera, förbereda material och leda styrgruppen. 
  • Riskhantering (identifiera risker, bedöma risknivåer, mitigera risker). 
  • Se till att projektdeltagarna och intressenter har nödvändig information och rätt stöd som krävs. 
  • Upprätta underlag för projektavslut. 
  • Genomföra erfarenhetsåterföring. 
  • Synliggöra och stötta beställare med att ta fram och följa upp skapade nyttor (effekthemtagning). 

Utbildning och erfarenhet 

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund och mångårig, dokumenterad erfarenhet av projektledning, inom såväl verksamhet som IT, med erfarenhet av utveckling. Du har god vana att få struktur på rörlig materia, sätta dig in i nya verksamheter och leda arbetet med att omsätta regelverkskrav till effektiva lösningar och rutiner. Du har också goda kunskaper i projektstyrningsmodeller och dess tillämpningar, exempelvis Pejl®. Vi ser också att du har branscherfarenhet från bank. Du behärskar svenska och engelska i tal samt skrift då du har breda kontaktytor i vår organisation och med våra leverantörer. Erfarenhet från förändringsledning är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av agila metoder då vår inriktning är att öka inslaget av agila arbetssätt. 

Vem är du?  

Som person trivs du med att ha en ledande roll och att alltid sträva efter hög leverensprecision. Du är självgående och driven, har en god kommunikationsförmåga och har lätt att bygga relationer internt och externt. Du har också förmågan att situationsanpassat kunna leda och coacha. Du har strategisk höjd i ditt arbetssätt men även förmågan att kunna agera taktiskt och operativt när så krävs. För att trivas hos oss är det också viktigt att du är öppen för förändring och vill vidareutvecklas i din roll och i verksamheten.  

Mer information och ansökan   

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.    

Om oss 

Länsförsäkringar Bank är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Inom avdelningen Bank IT ligger ansvaret för bankens IT verksamhet.  Avdelningen bidrar till utveckling och förvaltning av bankens produkter och koncept. Detta innebär att, i samverkan med andra avdelningar, ansvara för att rätt produkter, processer och processtöd levereras i de kanaler och verktyg som länsförsäkringsbolagen och våra kunder använder för administration och försäljning.  

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss: https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/om-oss/jobba-hos-oss/jobba-hos-lansforsakringar-ab/

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-05-31

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Charlotta Haldin 
Chef
08-588 414 24

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Mirek Swartz 
Kontaktombud Forena
08-588 418 92

Dela detta jobb

Projektledare

Länsförsäkringar AB