itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Projektledare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-05

Ansök nu

Projektledare

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) arbetar på regeringens uppdrag. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning av våra vattenresurser, både i hav och sötvatten och inom fisket. Vi är cirka 400 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt.

Avdelningen för digitalisering består av ett 80-tal personer, både medarbetare och konsulter. Vårt uppdrag är att leda myndighetens digitalisering, utforma lösningar och leverera IT-tjänster. Vi stödjer verksamheten i att nyttja digitaliseringens möjligheter och användandet av modern teknologi.

Enheten för digitalisering- och förvaltningsledning ansvarar för att leda digitalisering och förvaltning av våra IT-tjänster. Enheten består i dagsläget av 10 medarbetare och ett 15-tal konsulter. Inom enheten finns kompetenser såsom projekt/programledare, kravanalytiker, digitaliserings- och förvaltningsledare.

Vi söker dig som vill leda spännande projekt och samtidigt bidra till miljönytta! Enheten för
digitaliserings- och förvaltningsledning söker nu en projektledare med agila kompetenser.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som projektledare ingår att:

  • Arbeta i nära relation med beställare och intressenter från verksamheten.

  • Delta i arbetet med att utveckla och bygga upp avdelningens arbetssätt, processer och rutiner.

  • Ansvara för att projekten genomförs utifrån framtagna projektdirektiv och enligt uppsatta mål.

  • Ansvara för att projektets leveranser följer Havs- och vattenmyndighetens strategier, principer och riktlinjer för utveckling samt att beslutade arbetssätt tillämpas i projektet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en inspirerande ledare och har erfarenhet av att jobba med förändring baserat på digitaliseringens möjligheter. Det är meriterande om du har erfarenhet av digitaliseringsresor i offentlig förvaltning.

Du som söker denna tjänst ska ha högskoleexamen eller det som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga erfarenheter. Ytterligare krav är utbildning inom projektledning eller motsvarande. Du ska även ha minst tre års erfarenhet av liknande roll som projektledare inom IT eller roll som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Det är även önskvärt med erfarenhet av att leda agila team. Det är vidare meriterande om du har någon projektledarcertifiering enligt PMI, IPMA eller liknande.

Dina språkkunskaper ska vara mycket goda i svenska samt goda i engelska. Det gäller både muntligt och skriftligt för bägge språken.

Du är en person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar för din egen uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Det som även kännetecknar dig är att du är utåtriktad, skapar och underhåller relationerna. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är pedagogisk, trygg i din ledarroll och har förmåga att sätta dig in i och förstå komplexa frågeställningar.

Villkor

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt efter
överenskommelse. Vi erbjuder möjlighet till viss distansarbete.

Övrig information

Havs- och vattenmyndigheten sitter i moderna lokaler i Gullbergsvass, 10-15 minuters gångväg från Göteborgs central. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tänk på att de handlingar som du skickar in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Vi använder rekryteringstester och/eller arbetsprov i många av våra rekryteringar som en del i urvalsprocessen. För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

logga
Projektledare

Havs- och vattenmyndigheten (HaV)