itjobb.se

Avdelningen för kvalitet och planering, enheten för verksamhetsutveckling

Gillar du innovation och brinner för att skapa nya sätt att lära? Vi söker tre nya medarbetare till vårt e-lärandeteam!

Uppsala kommun har höga ambitioner och stark drivkraft i arbetet med att Uppsala ska vara en hållbar stad. Under de senaste åren har vi tilldelats flera priser som visar att vi är på rätt väg i vårt utvecklingsarbete. Men vi nöjer oss inte med det utan vill nå längre! Vi vill framtidssäkra vår organisation och vår stad. En viktig del i det arbetet är att förstå hur det i praktiken går till – alltså vad som krävs av oss som organisation. Vi satsar därför på utbildning i innovationsledning.

Hela Sverige står inför stora utmaningar. Behoven av välfärdstjänster kommer att öka kraftigt de närmaste åren samtidigt som andelen skattebetalare i befolkningen minskar. Vi behöver hitta nya och mer effektiva sätt att leverera välfärd. Vi bygger därför upp vår innovationsförmåga. Bland annat utbildar vi våra medarbetare i tjänstedesign/användardriven innovation. Samtidigt genomför vi en mängd projekt där medarbetare får coachning i hur de kan ta sig igenom en användardriven utvecklingsprocess. Vi har också påbörjat arbetet med att utveckla kommunledningens stöd i hur vi som organisation åstadkommer innovation, det som brukar kallas innovationsledning.

Ditt uppdrag
Som en del i arbetet med förbättrad innovationsledning kommer vi det närmaste året att driva ett mycket spännande projekt tillsammans med Helsingborgs stad, innovationsmyndigheten Vinnova och ett antal andra aktörer. I projektet kommer vi att utveckla och producera e-lärande för innovationsledning.

Projektet handlar om att hitta nya och moderna former för kompetensutveckling och verklig förändring. I den vardag som präglar våra olika verksamheter fungerar vanliga utbildningar ofta dåligt. Vi har därför med tjänstedesign som utgångpunkt utvecklat utbildningar som bygger på koncept som flipped classroom, nano learing och blended learning. Ditt uppdrag i projektet handlar om att i samverkan utveckla och producera anpassade former för lärande och förändringsstöd som baseras på digitala verktyg.

Vi vill att du ska bidra till den här helheten med din kompetens, dina idéer och ditt driv. Du kommer att utveckla och testa nya idéer och lösningar för att öka kompetensen och förmågan till verklig förändring. Som medarbetare kommer du att arbeta med allt ifrån att inventera behoven av kunskap till att utveckla och testa utbildningsmoduler.

Inom ramen för det ovan beskrivna projektet kommer vi att rekrytera tre personer som kompletterar de tre innovationsledare vi redan har på Kommunledningskontoret. Vi söker dig som kan:
• inventera behov av utbildning och stöd i innovationsledning genom till exempel medskapande workshoppar med medarbetare från Uppsala kommun och Helsingborgs stad
• samverka med vår expertgrupp för att utveckla, producera och testa nya koncept och utbildningsmoduler för e-lärande för innovationsledning

Tjänsten tillsätts under förutsättning att sökta projektmedel beviljas.

Din bakgrund
Vi vill att du har högskoleutbildning och ett stort intresse för att förbättra offentliga tjänster och för att utveckla lärande som bygger på digital teknik.
Vi tror att du kan vara tjänstedesigner, pedagog, IKT-pedagog, beteendevetare eller kanske kommunikatör. Kanske har du någon helt annan, men för uppdraget passande bakgrund. Så överraska oss gärna. Är du rätt person spelar det ingen roll om du har lång erfarenhet eller om du kommer direkt från din högskoleutbildning.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person är du trygg, tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang. Du gillar att lösa komplexa problem och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har självklart en god pedagogisk förmåga och en förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Det är också viktigt att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera till dina kollegor och våra medarbetare. Vi ser också gärna att du har ett normkritiskt förhållningssätt. Vi vill att du bidrar till att göra vår arbetsplats hälsofrämjande och därför tar ansvar för din egen balans mellan vila och arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Gumble, Innovationsledare, 018 – 727 70 41

Facklig företrädare:
Akavia Jonny Eliasson 018-727 22 12
Vision Liselotte Ehn 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Projektledare för förbättrad innovationsledning

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-07-17

Ansök nu

Dela detta jobb