itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare/Innovationsledare med IT-inriktning

Ort
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Projektledare/Innovationsledare med IT-inriktning

Vill du vara med och stödja världsledande innovation inom hälso- och sjukvården?

Vi erbjuder

Staben för Forskning, Utbildning, Utveckling och Innovation (FoUUI) har som uppdrag att stötta den forskning, utbildning och innovation som bedrivs på sjukhuset. Som en del av FoUUI-staben, arbetar avdelningen för innovationsstöd och näringslivssamverkan med att stödja innovation och skapa systematik för innovation i de kliniska verksamheterna.

Avdelningen arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättningar för innovation inom sjukvården i en dynamisk miljö med nära samarbete med sjukhusets övriga verksamheter så väl som med diverse aktörer regionalt, nationellt och internationellt.

Är du en självgående person med förmåga att leda, utveckla och driva projekt som ska utveckla förutsättningarna för innovation inom sjukvården? Då kan du vara den person vi söker som projektledare/ innovationsledare på avdelningen för innovationsstöd och näringslivssamverkan inom FoUUI-staben vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Solna och Huddinge under avdelning för innovationsstöd och näringslivssamverkan vid Karolinska Universitetssjukhuset. Avdelningen består idag av 12 personer.

En nyckelkomponent i innovation är digitalisering och den snabba IT-utvecklingen som möjliggör transformationen av vården. Vi erbjuder en spännande och utmanande tjänst med stort eget ansvar och en unik möjlighet att vara med att bygga upp en IT-miljö för att främja och möjliggöra innovation. Du kommer att ha en nyinrättad roll där din breda IT-kompetens, din förståelse för sjukvårdssystem och förutsättningar samt din erfarenhet av att driva innovationsprojekt är avgörande för att brygga mellan alla olika aktörer som du kommer att ha kontakt med i ditt arbete. Det är en roll med stora möjligheter att utvecklas, fördjupa och bredda din kompetens.

Vi söker nu en driven person med stort intresse för att skapa förutsättningar för innovation. Du kommer framför allt att få arbeta med att:

 • Vara en del av teamet som arbetar med innovationsstöd

 • Analysera behov och utmaningar

 • Ta fram en IT-behovskarta och kravanalys utifrån ett innovationsperspektiv

 • Utveckla IT-förutsättningar för att stödja och möjliggöra innovation

 • Vara innovationsavdelningens kontaktperson i samarbeten med Karolinska IT-avdelning

 • Samordna externa projektmedel inom IT-resurser

Vi söker

Att arbeta med innovation är både berikande och utmanande, och din förmåga att hantera upp- och nedgångar, med- och motgångar är lika viktig som din uthållighet och ditt goda humör. För att passa på en dynamisk arbetsplats som vår avdelning tror vi att du har en personlighet och ett temperament som visar att du är/har:

 • Mycket god förmåga att samskapa med kollegor, partners, patienter och andra nyckelintressenter

 • God förmåga till samverkan och samarbete

 • Förmåga att skapa strukturkapital och utveckla arbetsmetoder samt sprida de samma

 • Förmåga att arbeta förbi hinder under stor osäkerhet

 • Förmåga att utmana befintliga synsätt

 • Erfarenhet av att hantera internationella nätverk och konsortier

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk examen som till exempel ingenjörsexamen/ datavetare/ läkare/ sjuksköterska eller liknande

 • God förståelse och erfarenhet av IT-system och IT-frågor relaterade till forskning och innovation inom vården.

 • Rollen innefattar ej ”hands-on” utveckling, men kräver god förståelse och kunskap för att identifiera och definiera behov samt hålla i dialogen med utvecklare och sakkunniga inom diverse områden så som:

  • Sekundäranvändning av vårddata

  • Anpassning av vårddata och dess tillgängliggörande för utveckling av analysverktyg (ETL, NLP med mera)

  • Visualisering av vårddata (exempelvis Power BI)

  • Utveckling av analysverktyg (ML/AI)

  • Integration mot datakällor

  • Hybrid- och molnplattformar

 • En mycket god muntlig och skriftlig presentationsförmåga (både svenska och engelska).

Meriterande:

 • Vi uppskattar varierade bakgrunder eftersom det ofta ger förmågan att se behov, problem och lösningar ur flera synvinklar. Har du till exempel bott i andra länder, tillägnat dig olika färdigheter eller kunskaper i olika ämnen eller arbetat i flera olika branscher ser vi det som meriterande.

 • Har du dessutom redan bekantat dig med någon, eller flera, innovationsmetoder samt har erfarenhet av utvecklings- och innovationsarbete är detta också meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Forskning och Utbildning
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! På https://www.karolinska.se/om-oss/om/organisation/Administrativa-verksamheter/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

SACO

Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se

Namn

Vision

Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Projektledare/Innovationsledare med IT-inriktning

Karolinska Universitetssjukhuset