itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till Svenska institutet för standarder

Ort
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till Svenska institutet för standarder

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till Svenska institutet för standarder

Har du intresse och erfarenhet av att driva processer och att leda grupper framåt? Är du en drivande person som kan skapa goda relationer och förtroende? Vill du verka för att öka det svenska inflytandet i arbetet med att påverka och ta fram nationella och internationella standarder? Nu finns möjligheten att som projektledare inom sektionen Informationsteknik och ledningssystem på SIS leda arbetet med framtagande av standarder i svenska och internationella grupper.

SIS Standardisering består av ca 100 personer fördelade på två avdelningar. Sektionen Informationsteknik och ledningssystem (ITLS) ansvarar för standardiseringar inom området informationsteknik som inbegriper bland annat informationssäkerhet, AI och datahantering samt området ledningssystem inom bland annat kvalitetsledning, innovationsledning och samhällssäkerhet.

Vi är en engagerad grupp på totalt 14 personer som har ett gott samarbete och tillsammans utvecklar vi verksamheten och varandra.

Vad innebär arbetet?

Som projektledare ansvarar du för att initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med deltagande representanter från företag, myndigheter, offentlig sektor, branschorganisationer och intresseföreningar. I arbetet ingår att informera och skapa intresse för standardisering och hur standarder kan lösa utmaningar inom olika sektorer. Som projektledare för du dialog med svenska och internationella aktörer och ser till att standardiseringsarbete initieras och startas där behov finns. Du håller dig informerad om och är nyfiken på omvärldsfaktorer som påverkar svenska aktörer och deltagande representanter så att vårt arbete är relevant och löser sektorns utmaningar.

Du leder arbetet framåt och skapar kreativa diskussioner, driver konsensus och samordnar svenska synpunkter inom internationell standardisering. Du samarbetar med både kollegor och deltagande representanter och experter såväl nationellt som internationellt och bidrar till att företräda Sverige och svenska intressen i internationella sammanhang. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen och dess aktuella regler och rutiner, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss.

I rollen ansvarar du för att de grupper som du leder har den sammansättning, bredd och finansiering som behövs genom att identifiera, kontakta och få med nya deltagare. Du sprider kännedom om dina områden i standardiseringsarbetet genom att ordna egna evenemang samt genom att delta i andras. Några exempel på arbetsuppgifter är att planera, följa upp, hålla tidplan och budget för standardiseringsarbetet i de grupper där du är projektledare. Du planerar, genomför och dokumenterar möten. Du sköter även delar av den administration och systemanvändning som uppdraget kräver.

I arbetet kan resor både utomlands och i Sverige förekomma.

Är du den vi söker?

För tjänsten krävs att du är nyfiken och trivs i en faciliterande roll. Du tar snabbt till dig ny information, är drivande och säkerställer att du samlar in den information du behöver för att ta dig an nya områden. Vi tror du är en generalist som intresserar dig för IT-frågor och är allmänt samhälls- och omvärldsintresserad.

Du är en god relationsbyggare som använder din kommunikativa förmåga och lyhördhet till att skapa tydlighet och ett gott samarbete med andra. Du behöver därför känna dig bekväm med att ta initiativ och hantera många såväl interna som externa kontakter. Det är också viktigt att du arbetar på ett strukturerat och målinriktat sätt, med god planering och uppföljning som självklara komponenter. Det är en fördel om du är tycker om förhandling då arbetet handlar om att nå konsensus kring standarderna.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning, kanske inom systemvetenskap eller samhällsvetenskap, men specifik inriktning är inte ett krav

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

  • Goda kunskaper i Office-paketet och van vid digitala arbetssätt

Meriterande är erfarenhet från arbete i internationell kontext, ledningssystem och systemförvaltning. Det är även meriterande med erfarenheter från projektledning och projektarbete.

Vårt erbjudande

Du som blir en del av SIS, blir också en del av en verksamhet där Sveriges bästa experter samlas för att skapa standarder ― tillsammans med världens bästa experter. På så vis är SIS en kunskapsorganisation. Här får du ta del av världsomspännande projekt, som i sin tur öppnar dörrar till ett internationellt nätverk. Vi sitter i moderna lokaler vid Torsplan i Stockholm.

För mer information om vad vi erbjuder, klicka på länken: Att arbeta på SIS - Förmåner och villkor

Låter det intressant?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Petra Fogelberg, tf sektionschef ITLS. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, därför ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-12-11. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi använder tester som en del av urvalsprocessen. Provanställning tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till Svenska institutet för standarder

Svenska institutet för standarder