itjobb.se

Projektledare till Axfood IT

Företag Axfood
Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Projektledare till Axfood IT

Allmän information

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vill du vara med och utveckla ett inspirerande företag där vi lever våra värderingar? Här är varje medarbetare viktig och du erbjuds utveckling och utmaningar i en kultur som präglas av leveransfokus, nyfikenhet, gemenskap och möjlighet att påverka. Vi tror på ett hållbart ledarskap och som projektledare på Axfood IT har du en viktig roll i roll i vår digitala utveckling i en bransch i ständig rörelse. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Axfood är en organisation med många spännande initiativ och som projektledare inom IT hjälper du vår verksamhet att planera och genomföra sina projektidéer och säkerställa verksamhetsnytta. Förutom fokus på affärsnytta och leveranser i de projekt vi ansvarar för arbetar vi även kontinuerligt med att förbättra vår ledarskapsförmåga. Detta gör vi genom omvärldsbevakning, inspiration och nyfiket utforskande genom att prova nya arbetssätt och dela med oss till varandra.

Det här får du göra

Som projektledare kommer du leda spännande projekt i alla olika faser, varierad projektstorlek, leveransmodell anpassad efter projektleverans. 

Du är en del av ett team som består av både verksamhets- och IT-resurser och du ansvarar för att:

• Planera, leda och följa upp projekten 
• Säkra leverans av projektmål i enlighet med affärsnytta
• Skapa budget och säkerställa en kontinuerlig uppföljning
• Planera och säkra resurser för olika projekt
• Rapportera och informera om projektstatus till styrgrupp och övriga intressenter
• Förändringsledning och kommunikation
• Hantera krav- och förväntningar från intressenter/kravställare från olika delar av organisationen
• Hantera avvikelser och störningar och göra prioriteringar inom projektet
• Kvalitetssäkring i projekten
• Koordinera beroenden till andra projekt, uppdrag och förvaltning
• Säkerställa att projekten följer de metoder och rutiner som är fastställda på Axfood IT

Det här förväntar vi oss

Som person ser vi att du är drivande och initiativrik i ditt arbete. Du trivs med att ta dig an nya utmaningar och är duktig på att samarbete och kommunicera med andra. Vi ser även att du har förmågan att vara en inspirationskälla till din omgivning, genom att använda dig av din positiva energi och lyhördhet skapar du engagemang och delaktighet för att tillsammans driva projekten i mål. Vidare är du duktig på att leda andra och du är orädd samt har förmågan att utmana på ett konstruktivt sätt. För att trivas i rollen som projektledare hos oss behöver du även vara välstrukturerad och ha en analytisk förmåga.

Följande kompetens och erfarenhet önskas:

• Minst 5 års erfarenhet av att leda IT-relaterade förändrings- och utvecklingsprojekt av varierande storlek, karaktär och innehåll. 
• Erfarenhet av olika arbetssätt och leveransmodeller och med passion för agila principer
• Goda kunskaper inom projekt- och förändringsledning
• God ledarskapsförmåga och kommunikativ förmåga
• Goda kunskaper inom IT, affärsutveckling och digital utveckling
• Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av inköp, koordinering och uppföljning av externa leverantörer
• Med fördel erfarenhet från projekt inom retail och/eller ekonomi

Det är meriterande om du har erfarenhet av integrerade affärssystem och dagligvaruhandel. Om du har certifiering inom projektledning ser vi även det som meriterande.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Åsa Östergren, chef Projektkontoret Axfood IT, mailadress: asa.ostergren@axfood.se. 

Varmt välkommen med din ansökan, sista ansökningsdagen är den 31 augusti 2018. 

Mångfald
Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Information om bolaget

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli.

Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. 

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har infört SAP som affärssystem. SAP installationen är central i vårt systemlandskap där masterdata-, ekonomi-, pris och sortiment-, och logistikprocesser samsas. I enlighet med vår strategi har vi nu ett utökat fokus på våra kunder och startar projekt för den långsiktiga utvecklingen av digitala kundmöten med hjälp av bl.a. Hybris och agila metoder. 

Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. 
Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Dela detta jobb

Projektledare till Axfood IT

Axfood