itjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu Kommuns IT-avdelning söker medarbetare för att stärka digitaliseringsarbetet!

Vill du arbeta med sociala frågor och vara i centrum för ett arbete mot ett bättre samhälle genom att förena verksamhet och teknik? Då är den här rollen för dig.

Falu kommun står inför stora förändringar närmaste åren. Som projektledare/verksamhetsutvecklare kommer du vara en viktig del i att utveckla system och arbetssätt för att stödja kommunens visioner och mål.

Arbetsuppgifter
Du kommer driva och delta i strategiskt viktiga projekt och andra förändringsinitiativ ute i kommunens förvaltningar vid införande och vidareutveckling av IT-stöd. Du kommer arbeta i tätt samarbete med beställare, verksamhetsutvecklare och IT-samordnare i verksamheten.
Mer konkret kommer du att:

-Leda projekt, förändringsinitiativ och förstudier
-Samla in och identifiera behov av nya IT-stöd
-Arbeta med kravanalys
-Se över och förädla nyttjande av befintliga IT-stöd
-Följa upp och realisera verksamhetsnytta av gjorda investeringar

Tillräckliga kvalifikationer
-Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
-God kunskap och erfarenhet av projektledning
-God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
-Erfarenhet av stora och/eller komplexa organisationer 

Personliga egenskaper
För att lyckas i den här tjänsten krävs det att du har god förståelse för hur IT och verksamhet interagerar, därför är det viktigt att du kan förstå och analysera komplexa frågor snabbt och göra rationella bedömningar. Vidare krävs det att du är strukturerad och har ett systematiskt arbetssätt. För tjänsten är det också viktigt att du samarbetar effektivt med andra, delar med dig av kunskaper och stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Det är även viktigt att du är relationsskapande för ett framgångsrikt arbete. Arbetet bedrivs nära verksamheten varför tjänsten ställer stora krav på kommunikationsförmåga och förmåga att skapa delaktighet hos övriga medarbetare. Sist men inte minst är du en pålitlig person som främjar en stabil och förtroendeskapande atmosfär där du är stöttande när det uppstår problem.

Meriterande kvalifikationer
-Erfarenhet av arbete mot kommunal verksamhet, t ex socialtjänst, vård, skola, osv.
-Erfarenhet av uppföljning och styrning
-Erfarenhet av LoU
-Erfarenhet av offentlig sektor
-Erfarenhet av förändringsarbete
-Erfarenhet av systemförvaltning

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar
Henrik Walve, chef IT, 023-826 00
Helgi Björgvinsson, verksamhetsutvecklare, 023-863 20

Fackliga representanter

Christina Johansson, Vision, 023-821 10
Ulrika Bergman, Saco, 023-827 74

Kontaktinformation
Henrik Walve, IT-chef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun

Logga

Projektledare/Verksamhetsutvecklare

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Dela detta jobb