itjobb.se

Programkontoret

Har du erfarenhet av att arbeta med stödverktyg för portfölj- eller projektstyrning? Har du dessutom praktisk erfarenhet av projektarbete inom samhällsbyggnadsområdet? Då har du nu chansen att få en central roll i en stor förvaltning där du i rollen som projektstrateg bland annat får utveckla och effektivisera vår projektmetodik!

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun och har en mycket stark tillväxt där nya jobb skapas, bostäder och idrottsarenor planeras och byggs och nya företag etableras. Det innebär att vi har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen! Som projektstrateg hos oss får du vara med i den spännande utvecklingen som sker i Uppsala kommun. Du får arbeta tillsammans med engagerade kollegor på en strategisk avdelning som har stora påverkansmöjligheter gällande hur de politiska ambitionerna uppnås!

Tjänsten är placerad på stadsbyggnadsförvaltningen, som består av fem avdelningar och cirka 500 medarbetare, på enheten programkontoret som ligger under avdelningen strategisk planering. Programkontorets uppgift är att skapa förutsättningar, samordna och säkerställa ett gemensamt arbetssätt genom ett samordnat ledningssystem för hela förvaltningen. Programkontoret processleder också vissa delar i ledningssystemet, främst inom områdena projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning. På enheten arbetar sex personer fördelat på tre huvudfokusområden: ledningssystem, projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning.

Ditt uppdrag
Som projektstrateg hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med kollegor och verksamheter utveckla förvaltningens projektmetodik och hur projekt som arbetsform kan användas mer effektivt. En stor del av ditt arbete handlar om att arbeta med införande av IT-stödverktyg för projekt- och portföljstyrning samt kommunikationskanaler för området både internt och externt. Att delta i arbetet med portföljstyrningen av våra samhällsbyggnadsprojekt är också en del av ditt arbete liksom att emellanåt arbeta som operativt stöd i mycket tidiga skeden med exempelvis framtagande av projektdirektiv. Vidare kommer du dessutom att arbeta med utveckling av processen för samhällsbyggnadsprojekt och hur processen ska samspela både med övrig verksamhetsstyrning och med förvaltningens kvalitetsledningssystem som är under utveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet eller som har motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med stödverktyg för portfölj- eller projektstyrning samtidigt som du har flerårig erfarenhet av praktiskt projektarbete inom samhällsbyggnadsområdet. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att arbeta med omvärldsbevakning inom samhällsbyggnad och projektmetodik samt att du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledningssystem. En förutsättning för tjänsten är att du har goda kunskaper inom Office 365. Det är meriterande om du dessutom har kunskaper inom Public 360 som ärendehanteringssystem samt Antura Projects som system för projekt- portfölj- och resurshantering.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samtidigt som du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Det är också viktigt att du är kreativ och kan komma med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare har du god samarbetsförmåga och är en kommunikativ person som är lyhörd och anpassar ditt sätt att kommunicera på ett smidigt sätt.

Upplysningar
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du välkommen att kontakta någon av nedanstående personer under v.33 och framåt:
Martin Larsson, tf. enhetschef, 018-727 32 89
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Projektstrateg till stadsbyggnadsförvaltningen

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-23

Ansök nu

Dela detta jobb