itjobb.se

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land.
Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Till vår Patentavdelning söker vi dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft.

På enheten arbetar vi med patentansökningar och uppdrag inom data- och telekommunikationsteknik. 

Är du den vi söker?

Alla framgångsrika, utvecklande företag har en sak gemensamt - en väl genomarbetad patentstrategi. Den som får ett patentskydd kan hindra andra att importera, tillverka och sälja produkter som bygger på patentet.

Vi söker dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. Patentbranschen är aktiv och näringslivet ställer höga krav på oss. I rollen som patentingenjör får du hela tiden lära dig något nytt och jobba med den senaste utvecklingen. Arbetet är utmanande och passar dig med genuint teknikintresse.

Som patentingenjör bedömer och beviljar du patent. Din anställning börjar med en 18 månaders patentingenjörsutbildning hos oss på PRV. Praktik varvas med teori med både handledning och lärarledd undervisning. Kurserna omfattar databaser, sökverktyg, granskningsmetodik, klassystem, patentjuridik, argumentationsteknik och rapportskrivning.

Din bakgrund

Du har en civilingenjörsexamen eller akademisk examen på minst magisternivå inom elektroteknik, datateknik, informationsteknik, teknisk fysik eller motsvarande.

Examen ska vara uttagen senast vid anställningens början. Vi har mycket kundkontakt så det är mycket viktigt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas i rollen som patentingenjör är du som söker nyfiken och intresserad av att sätta dig in i ny teknik. Du är analytisk och beslutsam samt arbetar effektivt och strukturerat för att nå resultat. Du har ett flexibelt förhållningssätt samt förmåga att prioritera. God samarbetsförmåga är också viktigt då arbetet präglas av många kontakter både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande med baskunskaper i tyska, franska eller annat patentintensivt språk.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang.

PRV erbjuder

Efter patentingenjörsutbildningen blir du patentingenjör och får fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor. Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV och om vår utbildning till Patentingenjör: https://jobb.prv.se/

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har sex månaders provanställning. Startdatum för anställningen är den 2020-09-07 och då börjar även den obligatoriska utbildningen till patentingenjör.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och kursförteckning över eftergymnasiala studier senast 2020-03-31.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Ingrid Eklund eller HR-avdelningen. Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

I denna rekrytering använder vi oss av tester.

PRV söker civilingenjörer inom data- och telekom

Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb