itjobb.se

Säkerhetsadministratör Luleå – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Säkerhetsadministratör Luleå – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

 

Hotbilden för energibranschen förändras och lagstiftningen förtydligar kraven på skydd av vår säkerhetskänsliga verksamhet. Vi ser således ett ökat behov i vår säkerhetsorganisation och söker därför nu en Säkerhetsadministratör.

 

Din roll som Säkerhetsadministratör

Du kommer att ingå i Vattenfall Vattenkrafts säkerhetscenter inom stab, IT och Säkerhet – vilka ansvarar för stöd inom säkerhetsadministration för Vattenfall Vattenkraft. Som säkerhetsadministratör kommer du att arbeta inom båda områdena IT och säkerhet. Det innefattar arbetsuppgifter såsom:

 

• Stötta Vattenfalls Vattenkrafts chefer och medarbetare med hjälp, rådgivning och rekommendationer inom IT- och säkerhetsområdet

• Behörighetsadministration för logiska IT-system, såväl som fysisk access (tillträde till anläggningar)

• Administration av säkerhetsprövningar och registerkontroller

• Administration av säkerhetsskyddsavtal

• Utforma instruktioner inom området

 

Dina kvalifikationer som Säkerhetsadministratör

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT och/eller säkerhet, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Vidare söker vi dig som har tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom IT- och/eller säkerhetshetsområdet samt har god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system. Har du tidigare arbetat på ett större företag är det meriterande, likaså är det meriterande om du har tidigare erfarenhet från att arbeta med avtal. Du har goda kunskaper inom svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

 

Som person har du en god administrativ förmåga, du är ordningsam och strukturerad. Du kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt, likväl är du noggrann och kvalitetsmedveten. Du har också en god förmåga att kunna växla mellan flera olika slags arbetsuppgifter, då du hanterar en stor variation av frågor. Som säkerhetsadministratör är det viktigt att du handlar i enlighet med fattade beslut, är tillmötesgående samt har en hög integritet.

 

Mer information

Location: Luleå

 

Har du frågor om tjänsten?

Övergripande frågor om arbetet; rekryterande chef Mats Brännström tfn. 070-695 63 29.

Specifika frågor angående tjänstens innehåll; Veronica Holmström tfn. 070-552 19 31.

Frågor kring rekryteringsprocessen; rekryterare Yasmina Björnström tfn. 073-056 19 37

 

Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Carl Johansson Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Säkerhetsadministratör Luleå – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB