itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

SAMI söker en analytisk expertanvändare med ekonomibakgrund

Ansök nu

SAMI söker en analytisk expertanvändare med ekonomibakgrund

SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation är en kollektiv upphovsrättsorganisation som samlar in ersättningar från företag och verksamheter som spelar musik offentligt. Alla som har medverkat på en inspelning som exempelvis spelas på radio, i restauranger eller på gym, kan få betalt för sitt arbete. När någon ansluter sig till SAMI får vi i uppdrag att bevaka, tillvarata och administrera deras rätt till ersättning när inspelningarna används.

Nu söker vi en blivande expertanvändare med ansvar för fördelning och avräkning av ersättningar till SAMI:s Medlemsservice. Vår nuvarande expertanvändare Peter går i pension nästa år och det är dags att hitta hans efterträdare.

Om rollen

Medlemsservice främsta syfte är att säkerställa att utbetalningarna till våra medlemmar sker på rätt sätt. Avdelningen ansvarar för anslutning av nya artister och musiker, fördelning av insamlade ersättningar och dokumentation av repertoar och medverkande. Medlemsservice ansvarar också för medlemsdata, medlemssupport och hantering av reklamationer.

I rollen som expertanvändare med ansvar för fördelning och avräkning av ersättningar innefattar dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • att ansvara för arbetet med fördelning/avräkning

 • att ansvara för att fördelningsregelverk används på korrekt sätt i IT-systemet STAR

 • att ingå i Fördelningsgruppen (analys och planering av fördelningsarbetet)

 • att delta i förbättringsarbetet inom avräkningsområdet

 • att vara expertanvändare för STAR (vårt IT-system för medlemsdata, repertoar, fördelning och utbetalning)

 • att vara expertanvändare för VRDB (vårt internationella IT-system för repertoarinformation)

 • att medverka i arbetet med processer, utveckling, testning och prioritering för vårt IT-stöd

 • att ingå i internationella samarbeten gällande vår gemensamma databas VRDB

 • att delta i det operationella arbetet i våra IT-system STAR och VRDB

 • att arbeta med repertoarregister, musikrapportering samt bearbetning av claims inför in- och utbetalning av ersättningar.

 • att ha daglig kontakt med artister och musiker via telefon och mejl

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är van att arbeta med stora datamängder och behovs-/ kravframställan inklusive prioritering av IT-stöd. Vi ser det som meriterande om du har tidigare branscherfarenhet. Vi tror också att du har en eftergymnasial ekonomiutbildning eller att du är gymnasieekonom med erfarenhet från en ekonomiavdelning.

Vem är du

Vi söker dig som är en do:er och som trivs i en verksamhetsnära operationell roll. Du är prestigelös, lösningsorienterad och trivs som bäst när du får arbeta såväl strategiskt som operativt. Vidare har du ett utpräglat processtänk, är strukturerad, pedagogisk – där du kan förklara komplicerade processer och samband på ett begripligt sätt.

Då denna roll kräver god förståelse för teknik och ekonomi är det viktigt att du har ett intresse och nyfikenhet för ny teknik och dess utveckling samt en god analytisk sida med stort intresse för statistik, prognosarbete, mätetal och siffror. Har du god kunskap i Excel och från BI-system är det meriterande.

SAMI är en internationell intresseorganisation varför det ställs höga krav på samtliga medarbetare att tala och skriva engelska på en mycket bra nivå.

Du erbjuds

Vill du bli en del av SAMI och tillsammans med oss stärka artisters och musikers roll i musikindustrin och i samhället? Som expertanvändare och fördelningsansvarig hos Medlemsservice får du en viktig roll för vår fortsatta utveckling. Denna tjänst är på heltid med placering på vårt kontor på Söder Mälarstrand i Stockholm.

Ansökan

Urvalet sker löpande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via nedanstående länk.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SAMI med Jurek. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Waering på mejl: susanne.waering@jurek.se 

Dela detta jobb

logga
SAMI söker en analytisk expertanvändare med ekonomibakgrund

Jurek