itjobb.se

SEB COBOL Academy 2022

Ansök nu

SEB COBOL Academy 2022

Är du nyfiken på en karriär som utvecklare och vill jobba med framtidens IT-system? SEB COBOL Academy är ett fantastiskt tillfälle för dig som har intresse för IT och bankbranschen, där du får möjligheten att under sex månader utvecklas till en vass COBOL-utvecklare.

Välkommen till en utbildning där du får jobba i en agil miljö där vi delar kunskap med varandra och lärandet aldrig tar slut!

Om SEB COBOL Academy

SEB har arrangerat COBOL-utbildningar ett flertal gånger de senaste tio åren. Nästa utbildningsperiod har start i januari 2022 och pågår på heltid i sex månader. Utbildningen ställer höga krav, i gengäld så erbjuder vi lön under utbildningstiden och goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Efter utbildningen och sex månaders provanställning, är målet att erbjuda dig en tillsvidareanställning som Junior COBOL-utvecklare. Under utbildningsperioden får du en god förståelse för SEB:s tekniska miljö där du lär dig något nytt varje dag, med stöd av dina seniora kollegor.

Målet med kursen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper i COBOL-programmering och inblick i några av SEB:s programmeringsmiljöer och verktyg.

En vanlig dag på utbildningen består av lärarledd undervisning, självstudier och eget arbete med övningar.

Du kommer bland annat att lära dig:

· Principer för kodningsmetodik och COBOL-programmering

· Få förståelse för testning, felhantering och felsökning

· Förstå och behärska grundläggande databashantering

· Skriva SQL-kod för hantering och sökning i en databas

· Mainframe på SEB

Vem är du?

· Du har mycket god problemlösningsförmåga och intresse för systemutveckling

· Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

· Du är uthållig, har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande och noggrann

· Du är nyfiken på att lära dig nytt och vill ständigt utvecklas

· Du har ett intresse för bank, finans och IBM stordator

· Meriterande med tidigare erfarenhet från systemutveckling och/eller en utbildning inom IT

Vi söker dig som har rätt ambition, inställning och starkt intresse för att vilja starta en ny karriär inom systemutveckling. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och intressen.

Praktisk information

Sista ansökningsdatum: 29 augusti (OBS. annonsen kan komma att stängas tidigare)

Utbildningsstart: Januari 2022

Placering efter utbildning: SEB kontor i Arenastaden, Solna

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att driva tillväxt och innovation, leverera service i världsklass till våra kunder samt skapa värde för samhället i stort. En inkluderande organisation för oss innebär en kultur där vi är nyfikna på olika perspektiv och tankar, där alla kan bidra till sin fulla potential och känner sig uppskattade och respekterade. Mångfald på SEB betyder uppskattning och respekt för varandras skillnader och bakgrund. Alla är välkomna hos oss, oavsett ålder, kön, etnicitet, tro, sexuell läggning eller funktionshinder.

Välkommen med din ansökan

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt. Senaste datum för ansökan är den 29 augusti, men kan komma att stängas tidigare. Vi börjar gå igenom ansökningarna i mitten av augusti och återkopplar till dig i samband med detta. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Joanna Axelsson, Talent Program Manager, via mail på joanna.axelsson@seb.se

SEB is one of the largest Tech employers in the Nordics. We are international, business savvy techies that contribute to or are responsible for SEB’s banking software, ensuring that both internal and external products and services are delivered fast and efficiently, that access is always on, and that solutions are trusted and compliant. We work hard to future-proof SEB with world class digital architecture and the deployment of new technologies.

Read more: https://sebgroup.com/

Dela detta jobb

SEB COBOL Academy 2022

Skandinaviska Enskilda Banken AB