itjobb.se

Sektionschef IT till SCB

Ansök nu

Sektionschef IT till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Arbetsbeskrivning
Att vara sektionschef är att vara chef i första linjen med verksamhets-, personal- och budgetansvar för aktuell sektion. Sektionschefen ansvarar för sektionens leverans utifrån uppdraget i arbetsordningen och rapporterar till enhetschef eller avdelningschef. Rollen har fokus på den operativa verksamhetens sakfrågor och personalledningsfrågor.

Sektionschefen

 • Skapar förutsättningar för samarbete, ständiga förbättringar och nytänkande genom ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

 • Leder, planerar och följer upp sektionens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert och är en tydlig arbetsgivarrepresentant.

 • Översätter SCB:s vision och mål för sektionen samt följer upp, utvärderar och utvecklar verksamheten tillsammans med medarbetarna, utifrån uppställda mål.

 • Sektionschefen ska i sin roll i enhetens ledningsgrupp stötta Enhetschefen i den taktiska utvecklingen av enheten och har tillsammans med Enehetschef och övriga Sektionschefer ett helhetsansvar för enhetens verksamhet.

 • Utvecklar medarbetarnas förmåga till samarbete och kommunikation för att skapa effektiva team

 • Visar tillit till medarbetarnas förmågor och främjar ett aktivt medarbetarskap

 • Visar mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande

Som sektionschef för sektionen IT-infrastruktur har du ansvar för utveckling och förvaltning av SCBs IT-infrastruktur och ansvar att upprätthålla en ändamålsenlig, stabil och säker IT-drift.

Sektionen består av 18 st medarbetare som utgör en beställarorganisation bestående av avtalsförvaltare, förvaltningsledare och systemansvariga. Bemanningen av driften och den tekniska systemförvaltningen av IT-infrastrukturen samt dess Servicedesk är outsourcad till extern leverantör. Sektionen ansvarar för förvaltningsorganisationen för detta.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär:

Du leder och fördelar arbetet inom din sektion. I rollen ingår strategisk och taktisk planering av arbetet. Du ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef och ytterligare en sektionschef. Du har också en operativ roll där du agerar bollplank och tillsammans med ditt team planerar och genomför förändringar och annat IT-infrastrukturrelaterat arbete. Vid behov stödjer du planering och genomförandet av upphandlingar samt uppföljning av avtal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • har en IT-inriktad ingenjörsexamen på högskolenivå eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

 • har minst 5 års aktuell och dokumenterad ledarerfarenhet inom IT-drift och infrastruktur för en komplex och kritisk IT-miljö, gärna inom egen drift

 • kommunicerar obehindrat på svenska, i tal såväl som i skrift

 • har ett coachande ledarskap

 • har fackkunskap inom sektionens verksamhetsområde för att kunna leda och stötta medarbetarna

Du bör ha kunskap och intresse inom

 • har certifiering ITIL foundation

 • är van och bekväm i rollen som förändringsledare samt arbetat med förändringar

 • kommunicerar obehindrat i engelska, i tal såväl som i skrift

 • har kunskap och erfarenhet inom IT-säkerhet upphandlingar enligt LOU

Du bör dessutom ha erfarenhet av:

 • att leda medarbetare på distans

 • outsourcad IT-drift och infrastruktur

 • förvaltningsstyrning samt projektstyrningsmodeller

 • moln- eller hybriddrift

 • DevOps konceptet

Du som söker delar våra förhållningssätt: mod att agera, tillit till varandras kompetens och goda vilja, handlingskraft att omsätta ord i arbete och var och ens ansvar att bidra till helheten.

Om anställningen
Tjänsten är tillsvidare och inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast 2021-08-29, märkt med dnr A2021/2482, genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Christina Lekeborn tel 010-479 00 00, e-post: christina.lekeborn@scb.se.

Fackliga företrädare
Krister Näsén, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Övrigt
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

 

Dela detta jobb

Sektionschef IT till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån