itjobb.se

Senior nätverkstekniker

Vi på SOS Alarm arbetar för ett tryggare Sverige för alla. Det gör vi genom att hjälpa människor i nödsituationer, hantera larm, koordinera arbete vid olyckor och kriser, samt genom att aktivt bevaka händelser och trender på nationell och global nivå. Vi gör allt detta i samverkan med våra kunder och partners - dygnet runt, årets alla dagar. Många är framför allt bekanta med vår leverans av det nationella nödnumret 112, men vi erbjuder även ett växande antal innovativa tjänster för både den offentliga och privata marknaden. Hos oss får du möjlighet att växa, både yrkesmässigt och som person, samtidigt som du bidrar till något stort och viktigt tillsammans med fantastiska kollegor. 


I rollen som nätverkstekniker i vår nätverksgrupp kommer du få vara med i spännande projekt och utveckla vår IT-miljö, och med dina kunskaper och färdigheter kommer du hjälpa oss öka svenska folkets säkerhet.

Vår nätverksgrupp tillhör SOS Alarms Infrastrukturavdelning och har ansvar för drift och underhåll av SOS Alarms nätverkstjänster. I denna roll kommer du jobba tight ihop med dina fyra kollegor och tillsammans diskutera fram lösningar och beslut med syftet att stötta verksamheten. 

I din vardag som nätverkstekniker kommer du att:

 • Installera och konfigurera kommunikationslösningar

 • Hantera incidenter, felsöka och analysera problem i exempelvis brandväggsöppningar

 • Utföra fysiska installationer i serverhallar

 • Jobba med underhåll och byte av switchar, fysiska brandväggar, servrar

 • Leverera den bästa servicen till våra användare och kunder

Du kommer att ha ett eget ansvar över olika områden och deras livscykler. Vi erbjuder dig stor frihet att själv forma din roll och uppmuntrar till specialisering. Som senior nätverkstekniker kommer du få en viktig roll i teamet och med dina erfarenheter och idéer kommer du vara med och vidareutveckla våra tekniska plattformar och driva vår organisation framåt.


Vi söker dig som är tekniskt intresserad, har god samarbetsförmåga samt är en initiativtagande och självgående tekniker. Du bör ha minst fem års erfarenhet av att arbeta med nätverk i en liknande roll.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet och kunskap inom:

 • Brandväggar

 • Lastbalanserare

 • DNS

 • Övervakning

 • Någon form av telefonilösning

 • Cisco konfiguration

Det är meriterande om du även har erfarenhet IP-telefoni eller Windows servrar.

Vi ser gärna att du är strukturerad, ansvarstagande och kommunikativ, med god analytisk förmåga. Om du också är social och utåtriktad, samt har förmågan att på ett enkelt sätt kunna beskriva komplexa sammanhang, så är vi säkra på att du kommer passa perfekt i vårt team!


Hos oss är våra värderingar, professionella och empatiska samt ansvarstagande och samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!


Låter detta intressant? Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. 

Plats: Rådmansgatan 38, Stockholm.

Då denna tjänst har säkerhetsklassning är svenskt medborgarskap och goda svenskkunskaper ett krav. Resor i tjänsten kan förekomma.

Har du frågor? Kontakta Elisabeth Ström på elisabeth.strom@sosalarm.se

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via email.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning. 

Dela detta jobb

Senior nätverkstekniker

SOS Alarm Sverige AB