itjobb.se

logga

Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur Stockholm/Luleå

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur Stockholm/Luleå

Är du en nytänkande, strategisk och lösningsorienterad Nätverksguru som vill ta nästa kliv i karriären?

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps/NetOps?
Vill du vara med att bygga framtida nätverksinfrastrukturen för Pensionsmyndigheten? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? I så fall kan rollen som Senior Nätverkstekniker med delfokus på automation av myndighetens infrastruktur (nätverk) vara nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

IT -avdelningen på Pensionsmyndigheten har cirka 300 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med myndighetens övriga avdelningar och stabsfunktioner. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Här får du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället – vårt jobb berör alla!

Vår tekniska plattform ligger i framkant och att vi älskar att prova nya spännande innovationer – visionen är satt: Bästa IT för Sverige 2025!

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Arbetsbeskrivning
Drift-och infrastrukturenheten söker nu en tekniker till sin nätverksgruppering. Rollen är som klipp och skuren för dig som både är duktig och senior inom nätverk och infrastruktur och intresse av automatisering av nätverk. Din styrka är att se och automatisera uppgifter och steg i manuella processer, strukturera och optimera design av datacenterinfrastruktur. Både utifrån säkerhets -och driftperspektiv men också flödesoptimering för våra utvecklingsteam. Du tycker om att arbeta systematiskt för att uppnå mål och utmaningar du antar. Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här rollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö hos en myndighet i den absoluta framkanten av teknik och utveckling.

I rollen som senior nätverkstekniker kommer du vara en del i nätverksteamet och dela på de dagliga arbetsuppgifterna. Ditt huvudområde kommer att fokuseras på vart i infrastrukturen vi kan höja vår automationsgrad och hjälpa gruppen med att gå från manuellt arbete till en allt högre grad av automation i vår nätinfrastruktur. Du kommer stötta i framtagning av myndighetens nästa generation systemplattformar där vikten av automation både i system och underliggande infrastruktur är viktig att få till. Nätverksteamet består idag av 5 personer och har siktet på att vara 6-7 personer i slutet av 2021. Nätverksteamet ingår i infrastrukturgruppen som idag består av ca 25 medarbetare och konsulter.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:
- Gymnasieutbildning med datainriktning, gärna med påbyggnadskurser från IT-yrkeshögskola eller universitet-/högskolekurser
- Flerårig och bred kunskap inom infrastruktur (nätverks) området
- Du är van att arbeta i större organisation med en verksamhetskritisk IT-miljö

Som senior tekniker inom Nätverksgruppen är du:
- lika van att arbeta självständigt som i projektform
- van att driva förändringsarbete i teamform
- analytisk och prestigelös och har en förmåga att få med dig teamet
- van att skripta och automatisera

Du har goda kunskaper inom:
- Datacenternätverk (Routing, Switching, Applikationspublicering, Brandvägg)
- Virtualisering av Datacenterinfrastruktur (SDN, SDDC, Hypervisorintegration, Overlayprotokoll)
- Automatisering av infrastrukturtjänster
- WAN (MPLS, BGP, Overlays)
- Säkerhet inom hela nätverksstacken
- HA-lösningar inom ovanstående
- Teknisk problemlösning

Du bör ha goda kunskaper inom:
- Skripting/Programering i språk som Ansible, Python, Bash
- Openscource inom datacenter (Terraform, Kubernetes, virtuellt nätverkslager)

Egenskaper
Som person är du analytisk, drivande och prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig till nya grupper och har lätt för att lära inom ditt kompetensområde. Vi vill att du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att jobba självständigt och kan prioritera och ta ansvar för ditt arbete.

Du är en god organisatör med förståelse för sambandet mellan specifikation och implementation. Vidare har du även ett strukturerat arbetssätt samt god kunskap om verksamhetsprocesser och hur man driver projekt i nära samarbete med kravställare och tilltänkta slutanvändare.

Vi ser gärna att du är van och har god förmåga att samverka med kravställare som har högt ställda förväntningar på funktionalitet och prestanda.
I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, där vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tjänsten kan placeras i Stockholm eller Luleå.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.
Tjänsten kan placeras i Stockholm eller i Luleå.
Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler i både Stockholm och Luleå. I Stockholm finns vårt kontor nära Hornstulls tunnelbana på Södermalm och i Luleå i närheten av Coop Arena.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information
För mer information om tjänsten, kontakta:
Gruppchef: Joakim Rosing, joakim.rosing@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
Liv Berntsson, Saco, tel. 010-454 34 19
Helena Blomkvist, ST, tel. 010-454 28 53

Märk din ansökan med PSL 2021-88
Varmt välkommen med din ansökan!

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur Stockholm/Luleå

Pensionsmyndigheten