itjobb.se

logga

Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur till Stockholm

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-22

Ansök nu

Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur till Stockholm

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps/NetOps? Vill du vara med att bygga framtida nätverksinfrastrukturen för Pensionsmyndigheten? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? I så fall kan rollen som Senior Nätverkstekniker med delfokus på automation av myndighetens infrastruktur (nätverk) vara nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 300 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen 2020-2026. För oss inom IT innebär det bl.a. nyutveckling av ett flertal nya system med modern teknik inom Opensource och microtjänstbaserad arkitektur.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.
 

Arbetsbeskrivning

Är du en nytänkande, strategisk och lösningsorienterad Nätverksguru som vill ta nästa kliv i karriären?
Drift-och infrastrukturenheten söker nu en tekniker till sin nätverksgruppering. Rollen är som klipp och skuren för dig som både är duktig och senior inom nätverk och infrastruktur och intresse av automatisering av nätverk. Din styrka är att se och automatisera bort uppgifter och steg manuella processer, strukturera och optimera design av datacenterinfrastruktur. Både utifrån säkerhets -och driftperspektiv men också ur flödesoptimering för våra utvecklingsteam. Du tycker om att arbeta systematiskt för att uppnå mål och utmaningar du antar. Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här rollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö hos en myndighet i den absoluta framkanten av teknik och utveckling.

I rollen som senior nätverkstekniker kommer du vara en del i nätverksteamet och dela på de dagliga arbetsuppgifterna. Ditt huvudområde kommer att fokuseras på vart i infrastrukturen vi kan höja vår automationsgrad och hjälpa gruppen med att gå från manuellt arbete till en allt högre grad av automation i vår nätinfrastruktur. Du kommer stötta och medverka i framtagning av myndighetens nästa generation systemplattformar där vikten av automation både i system och underliggande infrastruktur är viktig att få till.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:
- Gymnasieutbildning med datainriktning, gärna med påbyggnadskurser från IT-yrkeshögskola eller universitet-/högskolekurser
- Flerårig och bred kunskap inom infrastruktur (nätverks) området
- Du är van att arbeta i större organisation med en verksamhetskritisk IT-miljö
Som Senior tekniker inom Nätverksgruppen är:
- du lika van att arbeta självständigt som i projektform
- din vana att kommunicera med andra grupper god
- du är van att driva förändringsarbete i teamform
- du är analytisk och prestigelös och har en förmåga att få med dig teamet
- du en social, nytänkande och lösningsorienterad lagspelare
- du är van att skripta och automatisera

Du har goda kunskaper inom:
- Datacenternätverk (Routing, Switching, Applikationspublicering, Brandvägg)
- Virtualisering av Datacenterinfrastruktur (SDN, SDDC, Hypervisorintegration, Overlayprotokoll)
- Automatisering av infrastrukturtjänster
- WAN (MPLS, BGP, Overlays)
- Säkerhet inom hela nätverksstacken
- HA-lösningar inom ovanstående
- Teknisk problemlösning

Du bör ha goda kunskaper inom:
- Skripting/Programering i språk som Ansible, Python, Bash
- Openscource inom datacenter (Terraform, Kubernetes, virtuellt nätverkslager)

Meriterande är om du har kompetens och erfarenheter av:
- Att vara teamledare från en större organisation med en verksamkritisk IT-miljö
- Agila arbetssätt
- Erfarenhet att jobba inom staten

Egenskaper

Som person är du analytisk, drivande och prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig till nya grupper och har lätt för att lära inom ditt kompetensområde. Vi vill att du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att jobba självständigt och kan prioritera och ta ansvar för ditt arbete.

Du är en god organisatör med förståelse för sambandet mellan specifikation och implementation. Vidare har du även ett strukturerat arbetssätt samt god kunskap om verksamhetsprocesser och hur man driver projekt i nära samarbete med kravställare och tilltänkta slutanvändare.

Du har en kostnadsmedvetenhet och kan väga nytta mot kostnad i olika lösningar. Vi ser gärna att du är van och har god förmåga att samverka med kravställare som har högt ställda förväntningar på funktionalitet och prestanda

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta gruppchef
Joakim Rosing, joakim.rosing@pensionsmyndigheten.se eller 010-454 28 91.

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2020- 82 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten?
Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.
 

Sista ansökningsdag

2020-08-22

Dela detta jobb

logga
Senior Nätverkstekniker, Infrastruktur till Stockholm

Pensionsmyndigheten