itjobb.se

Senior Projektledare produktutveckling

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-19

Ansök nu

Senior Projektledare produktutveckling

Nu söker vi en erfaren projektledare med vass kompetens inom produktutveckling som vill leda komplexa IT-projekt för att bidra till en attraktiv och hållbar SL-trafik.

Om tjänsten

Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. IT utgör en viktig del i det arbetet där nya standardsystem och egenutvecklade IT-lösningar ställer höga krav på hur IT tillhandahåller stabil, säker och kostnadseffektiv infrastruktur.

Som projektledare hos oss leder du komplexa projekt från ax till limpa med ansvar för budget och rapportering. Här jobbar vi agilt på ett flexibelt och pragmatiskt sätt där du får bidra till att utveckla och effektivisera våra projektprocesser.

Du får bland annat jobba med att:

 • leda projekt inom till exempel trafikinformation, IT-system inom fastighet och anläggning samt fordonsprojekt  

 • driva projekt som beslutas av vår strategiska IT-portfölj där du rapporterar linjemässigt till IT-projekt inom IT-avdelningen
 • rapportera antingen direkt till din sponsor och en styrgrupp eller om du arbetar i en programstruktur till din programledare
 • arbeta nära resursägare för att säkra kompetenser och resurser till ditt projekt
 • samarbeta med våra domänarkitekter för att säkerställa kvalitet i lösning och compliance till målarkitekturen

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi tror att du är en driven initiativtagare som leder idéer fram till uppnått resultat. Du är relationsskapande och leder dig själv och andra med van hand. Sannolikt sitter du på en högskoleexamen inom IT eller har förvärvat motsvarande erfarenhet och kompetens på andra sätt. Eftersom vi kommunicerar med internationella kontakter behöver du vara en fena på engelska.

Vidare har du:

 • flerårig erfarenhet som projektledare och agila arbetssätt samt erfarenhet av att driva produktutvecklingsprojekt
 • erfarenhet av förändringsledning från klassisk till agil organisation
 • god förmåga att hantera olika intressenters krav och balansera eller driva på både krav och förväntningar
 • mycket god förmåga att kommunicera komplexa utmaningar till olika intressegrupper både skriftligt och muntligt

Du imponerar lite extra på oss med din projektledarcertifiering inom IPMA/PMI och din förmåga att skapa struktur för rätt projektförutsättningar. Du har ett tryggt sätt att leda både upphandlings- och implementeringsprojekt samt projekt med agila leveranser inom offentlig verksamhet.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT.  Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, tfn 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 19 april 2020. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: projektledare, projekt, IT, projektledning, utveckling, agilt, produktutveckling, leverans, projektarbete, förändringsledning, IPMA

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Yrkesområde
Projektledare

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Carina Sundberg 
Sektionschef IT-Projekt
contacticon phone 08-686 3662
Pia Holmberg 
Rekryteringskonsult
contacticon mobile 0703-14 68 66

Fackliga representanter
SACO, Mounir Ainholm, tfn; 08-686 3652
Vision, Arne Grundberg, tfn; 08-686 1888

Referensnummer
169305

Dela detta jobb

Senior Projektledare produktutveckling

Trafikförvaltningen, Region Stockholm