itjobb.se

Seniora systemutvecklare till enheten för verksamhetssystem

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-20

Ansök nu

Seniora systemutvecklare till enheten för verksamhetssystem

Säkerhetspolisen söker nu flera erfarna utvecklare som värdesätter kvalitet och som kan bidra med sin breda tekniska erfarenhet för att utveckla robusta system med höga krav på säkerhet.

Som utvecklare på enheten för verksamhetssystem ingår du i ett agilt team som arbetar tillsammans med andra delar av myndigheten för att lösa utmaningar och bidra till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter.

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att arbeta med utveckling, systemdesign och integrationslösningar, samt uppsättning och utvärdering av systemens driftmiljö. Du kommer att arbeta med tester och automatisering av leveranser, där du samarbetar med andra utvecklare, arkitekter, testare, kravanalytiker samt slutanvändare av IT-system.

Vi arbetar i team med agil utvecklingsmetodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Klimatet i teamet är inkluderande och hjälpsamt och vi har högt förtroende för varandra.

Din kompetens

För den här tjänsten krävs det att du har högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har minst 5-års erfarenhet inom systemutveckling och erfarenhet av modern infrastruktur. Du är en senior utvecklare med gedigen erfarenhet av objektorienterade språk, t.ex. Java eller .Net, och har lätt för att anpassa dig till det språk som bäst löser problemet. Du behärskar svenska och engelska bra i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, arbete med stora datamängder eller IT-säkerhet. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • BizTalk
  • PowerShell
  • Containrar
  • CI/CD
  • NoSQL/GraphQL
  • AI/ML

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är både positiv, kreativ, tycker om att arbeta proaktivt och vågar utmana samt har en hög personlig integritet.

Du ska vara duktig på att resonera och kommunicera kring teknik, problem och lösningar. Eftersom du kommer att ingå i ett team vars uppgift är att bidra till förmågehöjande aktiviteter i hela myndigheten är det viktigt att du är prestigelös, ödmjuk samt tålmodig och har en god förmåga att bygga relationer och samarbeta med andra.

Du är analytisk i ditt arbete, klarar av att fokusera och att arbeta med komplexa lösningar. Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker inom teknik och IT.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det. Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-23330. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

Dela detta jobb

Seniora systemutvecklare till enheten för verksamhetssystem

Säkerhetspolisen