itjobb.se

Serviceingenjör inom Luftfart

Företag Eltel
Ort
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Serviceingenjör inom Luftfart

Om enheten Aviation & Security

Aviation & Security inom Eltel är en ledande aktör inom drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi gör allt från projektering till färdiga installationer. Utmanande felsökningar, reparationer och installationer är vår vardag. Vi jobbar med terminalutrustning, infrastruktur, IP-nätverk, radarutrustningar, radio- och navigationssystem på flygplatser. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer. Vår verksamhet karaktäriseras av samarbete, entreprenörskap och humor. Aviation & Securitys Operation-avdelning består av sex olika team med verksamhet över hela landet

Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en spännande miljö inom vår luftfartsenhet med inriktning på kommunikations- navigations- och surveillancesystem (CNS). Du kommer att vara en viktig länk i kedjan att upprätthålla den tekniska säkerheten kring luftfarten och flygtrafiken genom att arbeta med förebyggande och felavhjälpande underhåll av följande system:

• Flygledningssystem

• Navigationssystem

• Radio

• Radar

• Meteorologisk utrustning

• Kommunikationssystem

• IP Nätverk och PC-applikationer

• Publika system i terminalbyggnader

Många av systemen som finns på flygplatsen är unika och därför kommer du även att få en omfattande utbildning på dessa.

Du ansvarar för att arbetet bedrivs enligt gällande kvalitets- och miljöanvisningar.

Du har minst 3-årig gymnasiekompetens med teknisk inriktning alternativt högskoleingenjörsutbildning.

Du har god yrkeserfarenhet och goda kunskaper om radioteknik, analog/digital elektronik, mekanik samt erfarenhet av underhåll på teletekniska system.

Du ska kunna arbeta med förekommande utrustning och instrument samt PC-baserade stödsystem och ha vana att läsa och följa tekniska instruktioner.

Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska och B-körkort krävs.

Grund för anställning är godkänd registerkontroll/säkerhetsprövning.

Meriterande är tidigare erfarenhet av underhåll av flygplats- och luftfartssystem.

Som person har du ett brinnande teknikintresse. Du är ansvarstagande och engagerad i ditt arbete. Du har lätt att ta egna initiativ och uppvisar god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Ditt arbete präglas av affärsmässighet, god kvalitet och hög servicegrad.

För frågor om tjänsten kan du kontakta Per Westman, 070-3345125 

För fackliga frågor kan du ta kontakt med Unionen Åsa Söderstedt 070-660 98 48, SEKO Bo Götesson tfn 070-324 93 17 eller SACO Krister Andersson tfn 070-585 61 22.

Dela detta jobb

Serviceingenjör inom Luftfart

Eltel