itjobb.se

Serviceingenjör/Systemtekniker till Sundsvall - Timrå flygplats

Företag Eltel
Ort
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Serviceingenjör/Systemtekniker till Sundsvall - Timrå flygplats

Om enheten Aviation & Security

Aviation & Security inom Eltel är en ledande aktör inom drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi gör allt från projektering till färdiga installationer. Utmanande felsökningar, reparationer och installationer är vår vardag. Vi jobbar med terminalutrustning, infrastruktur, IP-nätverk, radarutrustningar, radio- och navigationssystem på flygplatser. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer. Vår verksamhet karaktäriseras av samarbete, entreprenörskap och humor. Aviation & Securitys Operation-avdelning består av sex olika team med verksamhet över hela landet

Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en spännande miljö inom vår luftfartsenhet som arbetar med flygledningssystem, kommunikations-, navigations- och surveillancesystem (CNS). Du kommer att vara en viktig länk i kedjan att upprätthålla den tekniska säkerheten kring luftfarten och flygtrafiken genom att arbeta med förebyggande och felavhjälpande underhåll av följande system:

• Flygledningssystem

• System för fjärrstyrning av flygplatser (RTS)

• Kommunikationssystem

• IP Nätverk och PC-applikationer

Din inriktning blir att arbeta med teknik för fjärrstyrning av flygplatser (RTS). Tekniken är uppbyggt med mycket nätverksteknik och olika datorsystem.  

Många av systemen som finns är unika och därför kommer du även att få utbildning på dessa.

Du ansvarar för att arbetet bedrivs enligt gällande kvalitets- och miljöanvisningar.

Du har minst 3-årig gymnasiekompetens med teknisk inriktning alternativt högskoleingenjörsutbildning.

Du har god yrkeserfarenhet och goda kunskaper om datorsystem, datornätverk, analog/digital elektronik, samt erfarenhet av underhåll av teletekniska system. Meriterande är kunskaper om radiokommunikation, goda kunskaper inom windows-, linux- och cisco-system.

Du ska kunna arbeta med förekommande utrustning och instrument samt PC-baserade stödsystem och ha vana att läsa och följa tekniska instruktioner.

Då arbetsuppgifterna, till mindre del, kommer att utföras på annan ort än placeringsorten förutsätter det att du kan resa.

Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska och B-körkort krävs.

Grund för anställning är godkänd registerkontroll/ säkerhets-prövning.

Meriterande är tidigare erfarenhet av kundnära drift och underhåll.

Som person har du ett brinnande teknikintresse. Du är ansvarstagande och engagerad i ditt arbete. Du har lätt att ta egna initiativ och uppvisar god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Ditt arbete präglas av affärsmässighet, god kvalitet och hög servicegrad.

För frågor om tjänsten kan du kontakta Per Westman, 070-3345125 

För fackliga frågor kan du ta kontakt med Unionen Åsa Söderstedt 070-660 98 48, SEKO Bo Götesson tfn 070-324 93 17 eller SACO Krister Andersson tfn 070-585 61 22.

Dela detta jobb

Serviceingenjör/Systemtekniker till Sundsvall - Timrå flygplats

Eltel