itjobb.se

logga

SharePoint-utvecklare med erfarenhet av ledarskap, Stockholm

Ort
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

SharePoint-utvecklare med erfarenhet av ledarskap, Stockholm

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Vill du vara med i den fortsatta utvecklingen av vår samarbetsplattform? Vill du vara en del av ett självgående team som jobbar med både standard och egen utvecklade funktioner, allt för att underlätta för användarna? I så fall kan rollen som SharePoint-utvecklare vara rätt nästa steg för dig!
 

Pensionsmyndigheten ligger i framkant med att prova tekniska innovationer, nya arbetssätt och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten. Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare med ett spännande uppdrag hos en viktig samhällsaktör. Som statligt anställd har du goda anställningsvillkor och många förmåner, dessutom värdesätter vi god balans mellan jobb och fritid. Vi sitter i trevliga lokaler, centralt placerade i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På Pensionsmyndigheten har vi fokuserat vår SharePoint-plattform på samarbete och dokumenthantering. Det finns även egenutvecklade funktioner och applikationer för att stötta verksamheten i fler dimensioner, en del av dessa behöver moderniseras samtidigt som vi fokuserar på att nyttja modernare teknik för nya krav och önskemål. Vi har under våren lyft plattformen till SharePoint 2019 och kommer nu att påbörja arbetet med att också modernisera utseendet för användarna.

För att passa i rollen har du ett driv att leda i förändring, där alla förutsättningarna inte är givna på förhand. Du kan, förutom utveckling, hjälpa teamet att planera arbetet. Det kan också förekomma att du håller workshops och utbildningar samt du hanterar supportfrågor. Allt för att på bästa sätt möta användarnas behov och säkerställa plattformen.

Din arbetsvardag kommer att tillbringas tillsammans med SharePoint-teamet. I teamet finns erfarna utvecklare, business analysts och infrastrukturspecialister. Tillsammans ansvarar teamet för att leverera moderna och stabila samarbetslösningar och applikationer baserade på SharePoint. Teamet har en uttalad ambition att arbeta tvärfunktionellt och agilt. Synen på de olika individerna är att alla har med sig en uppsättning kompetenser och förmågor som ska bidra till teamets arbetsflöde, snarare än att varje individ är låst i en viss roll.

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen ska du ha:
• Eftergymnasial utbildning inom relevant område, eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet
• Minst 3 års erfarenhet av Microsoft SharePoint (SharePoint 2013 eller senare, varav minst 1 år skall vara inom SharePoint 2016 eller 2019). Arbetet ska ha inneburit funktionalitet som har installerats i produktionsmiljöer
• Minst 2 års erfarenhet av att utveckla funktioner för SharePoint med modern strategi såsom appar/add-ins, SharePoint Framework, client-side programmering
• Minst 2 års erfarenhet av att både skriva och exekvera PowerShell-skript för SharePoint
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet av användarsupport på SharePoint
• Erfarenhet inom agil metodik (så som Scrum eller Kanban)
• Erfarenhet av att arbeta med teamutveckling
• Erfarenhet av att leda det dagliga arbetet i ett team
• Erfarenhet av grundläggande processer inom IT-verksamhet
• Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är också meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbetsflöden skapade i SharePoint designer
• Erfarenhet av C# utveckling
• Erfarenhet av kravdetaljering
• Erfarenhet av automatiseringar av test och/eller releasehantering
• Erfarenhet av utforskande test och felsökning i SharePoint

Egenskaper

Vi söker dig som brinner för utveckling och har en stark bakgrund inom SharePoint-utveckling. Som person är du också intresserad av ledarskap och har erfarenhet av att leda och arbeta med och i team. Du har ett driv, tar initiativ och har ett lösningsorienterat förhållningsätt för att stötta teamet och användarna. Hos oss har vi högt i tak och vi ser att du är delar med dig av din kompetens likväl som du själv ber om hjälp när det behövs.

Vi tror att du är en naturlig lagspelare och som trivs i sammanhang där du får vara en viktig kugge i ett samspelande lag. Du är tekniskt intresserad och brinner för att omvandla teknik till verksamhetsnytta. För att trivas i rollen hos oss vill vi att du har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra i och utanför teamet.

Du är strukturerad och har förmågan att växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Tjänsten kräver ett högt eget ansvarstagande och vi förväntar oss att du tar är självgående.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018-585) kommer att genomföras innan anställning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef:
Caroline Uhrbom, 010-4542022

Fackliga representanter:
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco, tel. 010-454 39 14.
Rikard Kinderås, ST, tel. 010-454 20 10.

Varmt välkommen med din ansökan. Ange diarienummer PSL 2020-72 i din ansökan.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida,
https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2020-06-07

Dela detta jobb

logga
SharePoint-utvecklare med erfarenhet av ledarskap, Stockholm

Pensionsmyndigheten