itjobb.se

SOC-analytiker på Netsecure

Företag Modis Sweden AB
Ort
Utgår

2019-12-05

Ansök nu

SOC-analytiker på Netsecure

SOC-analytiker på Netsecure

Vill du jobba med teknik i framkant för ett ledande bolag inom IT-säkerhet? Som SOC-tekniker på Netsecure kommer du att jobba i ett team med breda kunskaper och mycket erfarenhet inom säkerhetsbranschen. Du kommer att sitta i spännande miljöer och jobba med uppdrag med frihet under ansvar och ha specialister till kollegor. Låter detta intressant? Läs då vidare!

Din utmaning

Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team men vi lägger vikt vid att du kan jobba såväl självständigt som i grupp. I och med att det är ett litet team så har du stor möjlighet att påverka på företaget och att göra din röst hörd.

Din huvudsakliga uppgift kommer bestå av att analysera säkerhetshändelser som sker hos våra kunder samt utreda dessa. Arbetet sker huvudsakligen i de verktygen som vi använder för att stödja vår leverans av "Vaktbolaget på nätet", genom att analysera information i bland annat vårt SIEM-verktyg.

Pa° sa° sätt kan vi snabbt upptäcka en incident och fa° beslutsunderlag som hjälper att avgöra vilka åtgärder som ska vidtas. Här kommer du in i bilden!

Vidare kommer du att jobba med:

 • Sammanstallning av multipla loggar från olika typer av system
 • Skriva rapporter om attacker och misstänkta aktiviteter
 • Visualisering av trafikflöden, trender, prioriteringsinformation om larm

Söker vi just dig?

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet inom nätverkskommunikation samt en adekvat utbildning inom data, IT, IT-säkerhet eller nätverk. Vi lägger stort värde på dina personliga egenskaper, att du kan jobba både självständigt samt i grupp och att du har ett nyfiket och utforskande sinne. Vi ser vidare att du har en analytisk förmåga och kan ta fram och presentera relevanta observationer för olika typer av målgrupper.

I och med att incidentrapporter ska skrivas på både engelska och svenska så är det ett krav på att du behärskar båda språken obehindrat.

Vår filosofi är att om man ska vara bra på IT-säkerhet så måste man ha en god förståelse för hur saker och ting ska fungera i praktiken. Med kunskap om hur saker ska fungera så kan man även få dem att fungera på ett säkert sätt.

Vi ser gärna att du har arbetat med och har kompetens inom flera av dessa områden:

 • Nätverksprotokoll generellt, IPv4/IPv6
 • Förståelse för TCP, HTTP, SMTP, DNS, WINS
 • Förståesle för Dynamisk Routing
 • Har arbetat med switchar, routrar och brandväggar
 • Kunskap om olika operativsystem: Windows, Unix/Linux
 • Har skrivit incidentrapporter
 • Enklare Scripting (javaScript / perl / php / bash eller liknande)
 • Har ett dokumenterat intresse för IT-säkerhetsfrågor

Om Netsecure

Bolaget grundades på våren 2015 och har som ambition att bli det ledande IT-säkerhetsföretaget i Sverige. Vi tillhandahåller tjänster, produkter och kompetens inom IT-säkerhet, Informationssäkerhet och juridik. Vårt kontor ligger i Kista där även denna tjänst är placerad.

Dela detta jobb

SOC-analytiker på Netsecure

Modis Sweden AB