itjobb.se

Beroendeenhet 2, beroende unga vuxna

Har du socionomexamen? Vill du vara med i ett projekt för att avlasta ungdomsenheterna samt vara med prova nya arbetssätt och metoder för målgruppen unga vuxna?
Vi ser fram emot din ansökan!

Beroende Unga vuxna arbetar med myndighetsutövning enligt SoL, LVM och LVU. Målgruppen är personer 18-20 år med beroendeproblematik. Vi utreder, sättter i gång insatser och utvärderar dessa. Arbetet innehåller en hel del samarbete med andra såsom skola, kriminalvård och psykiatri. Arbetsgruppen har funnits sedan september 2019 och har nu en projekttid till sommaren 2020. Under våren ska projektet utvärderas och framtiden avgöras.

Då en av våra medarbetare ska prova tjänst i annan kommun söker vi en ersättare för sex månader med möjlighet till förlängning. Arbetsgruppen är en del i den större arbetsgruppen Beroendeenhet 2 som arbetar med målgruppen vuxna från 21 år med beroendeproblematik. Vi är en arbetsplats med liten personalomsättning och hög trivsel.

Ditt uppdrag
Du kommer att vara med i projektet där vi avlastar Ungdomsenheterna genom att handlägga klienter 18-20 år med beroendeproblematik. Du kommer att arbeta med myndighetsutövning enl SoL, LVU och LVM. Arbetsgruppen som arbetar med detta projekt är fyra personer. Arbetsgruppen har även en specialist handläggare på 50%.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har utbildning inom motiverande samtal (MI) och Addiction Severity Index (ASI). Har du erfarenhet av arbete inom socialtjänsten med myndighetsutövning och av personer med beroendeproblematik ses det som meriterande. Arbetet kräver att du behärskar det svenska språket obehindrat och innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i ProCapita.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt ar en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Utöver detta är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lisa Viksten, enhetschef, 018-727 15 56

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Socialsekreterare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-23

Ansök nu

Dela detta jobb