itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Solution Architect/Pre-sales

Företag Advania
Ort
Utgår

2022-12-10

Ansök nu

Solution Architect/Pre-sales

Hos oss på Advania är den fortsatta satsningen på molnet centralt. Till vår tillväxtresa söker vi nu en Solution Architect med fokus på Pre-sales inom Microsofts molnteknologier. Här får du möjligheten att ligga i teknisk framkant kombinerat med ett stort kund-, lösnings- och affärsfokus.

Är det ditt nästa steg eller kanske någon du känner? Hör av dig till oss!

Som Solution Architect/Pre-sales på Advania 

I rollen som Solution Architect/Pre-sales ingår du i ett säljteam där du arbetar tätt tillsammans med dina erfarna kollegor. Ni har ett gemensamt stort ansvar för att tillsammans vinna nya och lönsamma affärer. Störst tekniskt fokus ligger på Microsofts molnteknologier och att skräddarsy förflyttningen av kundernas miljöer framåt och uppåt till såväl hybrid- som cloud-miljöer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analysera och förstå kundens tekniska nuläge och önskat framtida läge

  • Skapa och presentera lösningsbeskrivningar baserade på Advanias tjänsteportfölj

  • Leda workshops med potentiella kunder i införsäljningsfas

  • Löpande överlämna, säkerställa kvalitet och goda tekniska lösningar internt med projekt- och leveransorganisationen

  • Driva och kravställa Advanias tjänsteutveckling så att den är relevant utifrån dialoger på marknaden.

Detta är en spännande nyckelroll på ett företag som är marknadsledande inom bland annat molntjänster, digitalisering och säkerhet. Vi tror på potentialen i att omfamna och dela kunskap, styrkan i att uppnå gemensamma mål, och möjligheterna som kommer med förändring och utveckling.

Du kommer utgå ifrån Advanias kontor i Stockholm, Örebro, Karlstad, Göteborg eller Malmö men förväntas till stor del vara ute på möten/ha möten med potentiella kunder. Du rapporterar till Försäljningschefen.

Vad vi söker hos dig 

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har erfarenhet av hands-on tekniskt arbete inom infrastruktur. Du bör ha djup kompetens inom public cloud (primärt Microsoft) och ha erfarenhet av lösningsdesign och arkitektur för ett medelstort företag. Vidare är du flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Då arbetet kräver resor till och från kunder inom Sverige, är körkort ett krav.

Det är meriterande om du har relevanta certifieringar så som Microsoft Azure Fundamentals eller Microsoft 365 Fundamentals och en eftergymnasial utbildning inom relevant område.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är framåtlutad, initiativtagande och nyfiken i din natur. Vi tror att du som person har ett stort intresse av att ständigt lära dig nya saker. Du tycker om att ha en tät dialog med kunder såväl som kollegor – alltid med goda affärer och hög kundnöjdhet i fokus. Du är duktig på kommunikation och du känner dig trygg i att tala, presentera och leda workshops i större grupper. För att lyckas bör du även vara pedagogisk och duktig på att anpassa din kommunikation utifrån mottagare och situation.

Vi ser fram emot din ansökan! 

I denna rekrytering samarbetar Advania med Level Recruitment. Visa gärna ditt intresse så snart som möjligt då urvalet av ansökningar sker löpande. Som en del av vår rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, för att öka medvetenheten om våra framtida medarbetare.

 

 

 

 

Dela detta jobb

logo
Solution Architect/Pre-sales

Advania