itjobb.se

Brinner du precis som vi för ett hållbart Göteborg och vill ha ett meriterande sommarjobb som Systemspecialist?

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla Göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

På enhet DMU (Distribution Mäta Utveckling) arbetar 10 medarbetare som tillsammans ansvarar för daglig drift, förvaltning samt utveckling av Göteborg Energis system för Energitjänster och Mätinsamling. Under sommaren 2020 behöver vi förstärkning och söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss i rollen som systemspecialist.

I din roll kommer du att arbeta med:

  • Daglig drift av IT-system för Energitjänsters driftcentral genom att ex säkerställa funktionalitet, avhjälpa fel och assistera slutanvändare
  • Daglig drift av mätinsamlingssystem i Windows- och Unixmiljö samt data/telekommunikation och databaser (Oracle, MSSQL)
  • Utveckling av verktyg för analys av mätdata.
  • Konfigurering av kommunikationsenheter, uppgraderingar av klienter, utredningar, mindre utvecklingsuppdrag (tex script), rensning/städning i system samt dokumentationsarbete
  • Ersätta delar av ordinarie personals arbetsuppgifter under semesterperioden.

Vi söker dig som:

Studerar på civilingenjörsutbildning inom Datateknik, Informationsteknik (eller motsvarade)

Studerat minst ett år eller innehar tidigare erfarenhet av datadrift.

Är programmeringskunnig, gärna i Python || Java.

Vi tror att du är ansvarstagande, självgående, initiativrik, noggrann och lösningsfokuserad.

Tidigare erfarenhet från mät- eller energitjänstverksamhet är meriterande.

Godkänd registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Ansök senast den 1 mars men gärna tidigare eftersom urval sker löpande under ansökningsperioden. Vänligen bifoga studieintyg, CV samt personligt brev i din ansökan.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan! 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Säsongsarbetare

Sista ansökningsdag:
2020-03-01

Kontaktpersoner
Personalstaben, Carolina Vidén / sommarjobb@goteborgenergi.se

Peter Berggren, Enhetschef
mob: 0730 870066

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Sommarjobb - Systemspecialist

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Dela detta jobb