itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialist inom Cybersäkerhet, Arbetsförmedlingen

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Specialist inom Cybersäkerhet, Arbetsförmedlingen

Antal tjänster: 2
Inlagd: 24 oktober 2022
Ansök senast: Snarast
Typ av jobb: Rekrytering till företag
Yrkesområde: IT, Data

Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Cybersäkerhet och Digital tillit Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vi skall bli Sveriges modernaste myndighet inom Cybersäkerhet. För att lyckas med det söker vi nu specialister till vår enhet som vill vara med och bidra i alla leveranser som sker i myndighetens IT-verksamhet. Om du brinner för informationssäkerhet, gillar spännande utmaningar och vill jobba med erfarna medarbetare inom informationssäkerhet och juridik så har du hittat rätt. Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten - i grunden.

Enhetens uppdrag

Enheten Cybersäkerhet och digital tillit stöttar hela myndighetens IT-verksamhet i informations- och IT-säkerhetsfrågor och utvecklar och ansvarar för dess förmåga att förebygga, tillgängliggöra, upptäcka och agera utifrån verksamhetsbaserat risktänkande.

Enheten ansvarar för myndighetens säkerhetsplattform med komponenter som stöttar produkter och byggstenar för god systemsäkerhet. Exempel på funktioner i säkerhetsplattformen är identifiering, behörighetshantering, loggning, övervakning men även processer, riktlinjer och verktygsstöd för säkerhetsarbete.

Enheten ger även stöd i myndighetens arbetsprocess "Säkerhetsresan" för säkerhetsarbete inom IT-verksamheten. Säkerhetsresan utgör ett stöd till produkt- och byggstensansvariga så att produkter och applikationer har rätt nivå av säkerhet och risk ur ett informations- och IT-säkerhetsperspektiv.

Vem söker vi

Vi gör en stor säkerhetssatsning och förstärker vår cybersäkerhetsenhet med ett flertal olika kompetenser och tekniker. Din erfarenhet och kompetens är därför viktig för det fortsatta arbetet med att lotsa IT-initiativen genom sin "säkerhetsresa".

Du jobbar i ett team med andra specialister inom cybersäkerhet och juridik. Tillsammans guidar och stöttar ni verksamheten inom informationssäkerhetsområdet genom nyutveckling och förvaltning. Vi utvecklar vår kunskap och arbetssätt kontinuerligt för att hela tiden kunna ge bästa möjliga stöd och nytta till hela myndigheten inom vårt expertområde. Vår filosofi baseras mer på stöd och stöttning, samarbete och förtroende, snarare än på pekpinnar och tvång.

I dina primära arbetsuppgifter ingår bland annat att stötta IT-verksamheten med:

 • Informationsklassning

 • Hot- och riskanalyser och implementation av säkerhetsåtgärder

 • Utbildning inom informationssäkerhet

 • Uppföljning/compliance av informationssäkerhet

 • Juridiska frågeställningar, dataskydd/GDPR

 • Konsekvens- och laglighetsbedömningar

Grundläggande krav för tjänsten

För att lyckas ser vi att du har följande bakgrund och kompetenser:

 • Kompetens inom IT- och informationssäkerhet, gärna verifierad med relevant certifiering (t.ex. CISSP, CISM e.d.)

 • Kunskap om ISO/IEC 27001 och 27002

 • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet och informationssäkerhet, gärna i större organisationer under stark förändring

 • Kunskap om för området relevanta lagrum, t.ex. GDPR, OSL och PDL

 • God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt

Övriga meriter för tjänsten

 • Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område

 • God förmåga av att leda workshops

 • God förmåga att arbeta i stora och komplexa projekt

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten

 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser

 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Solna. Möjlighet att arbeta på distans till viss del finns.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-21.

OBS endast ansökningar via denna länk kommer att beaktas!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma för frågor; carina.eyoma@se.experis.com eller 073-0862275.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Dela detta jobb

Specialist inom Cybersäkerhet, Arbetsförmedlingen

Experis AB