itjobb.se

Kommunledningskontoret, IT-staben

Är du en erfaren projektledare med energi och strategisk förmåga att bidra till utformning av en ny funktion som ansvarar för de större utvecklingsprojekten?

Uppsala kommun söker en erfaren projektledare som vill vara med och bygga upp en ny funktion: ett portföljkontor som tar ett helhetsansvar för kommunens större utvecklingsprojekt, ofta med IT och digital transformation som möjliggörare.

Ditt uppdrag
I tjänsten ingår att utveckla metoder och modeller för nyttorealisering och att följa upp och analysera pågående projekt med avseende på dessa. I arbetsuppgifter ingår också att stödja projekt och behovsägare (verksamheten) vid genomförande av t ex nyttoanalyser och prioriteringsunderlag.

Uppdraget utförs inom ramen för ett portföljkontor som samlar kompetenser från flera olika delar av kommunledningskontoret med ägarskap hos biträdande stadsdirektör. Uppdraget innebär direkt samverkan med ekonomi, IT och projektledningskompetens liksom alla verksamheter som bedriver utvecklingsprojekt.

Tjänsten som strateg för portföljkontoret är placerad på kommunledningskontorets IT-stab inom den strategiska enheten där portföljkontoret har sin bas. Enheten består av ett 15-tal strateger som tillsammans bidrar med centrala IT-funktionsansvar, koordinering, strategisk utveckling och projektledning. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv där prioriterade värden är att skapa goda förutsättningar för effektiv verksamhetsutveckling, samutnyttjande av IT-lösningar och stärkt innovationskraft och utveckling av framtida lösningar på samhällsutmaningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av projektledning av verksamhetsutvecklingsprojekt med IT-komponent och arbete med nyttoanalys och -realisering. Erfarenhet från arbete i stora, diversifierande och komplexa organisationer är meriterande. Du bör ha en kännedom om metoder, ramverk och verktyg för nyttoanalys, exempelvis peng-modell eller liknande, och ha erfarenhet av att modellera och presentera analyser för olika målgrupper. Du har även goda kunskaper i svenska, i tal och skrift och kan enkelt ta till dig text på engelska.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en mycket god förmåga att etablera relationer och samarbeten i en komplex organisation i kombination med en stark förmåga att ta ansvar för att driva arbetet framåt. Arbetet kräver att du förstår ekonomiska samband. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. När så behövs är du en tillämpbar problemlösare och kan du göra avvägning mellan strategiska val och verksamhetens behov utifrån ett nuläge. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Din förmåga att se helheter och förstå frågeställningar utifrån olika perspektiv är central.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Markus Bylund, enhetschef IT-strategi, 018-727 17 77 (nås lättast vecka 27 och 32) eller Kajsa Angerdal Skoglund, 018-727 12 95 (nås lättast vecka 27, 28 och 32).

Fackliga företrädare:
Vision, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Strateg till portföljkontor inom kommunledningskontoret

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb