itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Strategisk kravledare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Strategisk kravledare

Trafikförvaltningen har en ständig upphandlingscykel över trafik-, drift- och underhållsupphandlingar som kräver ett systematiskt och strukturerat arbetssätt där IT planerar, vidareutvecklar och genomför kravställning på förmågor tillsammans med verksamheten. Sektion Arkitektur och Säkerhet söker nu efter en erfaren kravledare som kan leda detta arbete.

Om tjänsten

Sektion Arkitektur och Säkerhet ansvarar för processer, riktlinjer och principer vars syfte är att stödja utveckling och leverans av digitala tjänster som har avvägd kvalitet av stabilitet, kostnadseffektivitet, säkerhet och förvaltningsbarhet. Detta realiseras genom deltagande i trafikförvaltningens huvudprocess som är baserad på upphandling dels i samband med digitaliseringssatsningar som omfattar IT-utveckling.

Denna roll kommer att ansvara för funktionsområdet Strategisk kravledning med ansvar för kravkataloger, arbetsmetodik, planering och genomförande av kvalitativa upphandlingar där IT ingår.

Du får bland annat jobba med:

  • Att ansvara för att leda team inom funktionen för Strategisk Kravledning
  • Att ansvara för budgetplanering, rapportering och uppföljning för funktionen
  • Att ansvara för sektionens planering av insatser för Strategisk Kravledning
  • Att stödja och möjliggöra en proaktiv verksamhetsutveckling utifrån digitaliseringsbehov

I rollen ingår aktiv samverkan med andra delar av organisationen såsom verksamhetsspecialister, områdesarkitekter och produktägare.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som strategisk kravledare har du viktiga egenskaper som är naturliga hos en projektledare såsom målstyrd, driven och resultatorienterad samt har förmågan att skapa och leda team samt dess medlemmar. Vidare är du grundad i kravteori samt har lång erfarenhet av kravarbete i komplexa upphandlingar.

Vidare har du:

  • Högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet i rollen som kravledare

  • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet i rollen som kravanalytiker

Det är meriterande om du har certifiering inom kravhantering, erfarenhet från stora och komplexa upphandlingar samt formell teknisk kravställning och avtalsformulering.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Rylander, tfn 070- 786 3985. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 070 – 786 3222. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Intervjuer kommer att ske i augusti och sista ansökningsdag är 2022-08-21. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: kravledare, strategisk, upphandlingar

#LI-hybrid 

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Strategisk kravledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm