itjobb.se

logga

Streamingproducent, Stockholm

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Streamingproducent, Stockholm

Vill du jobba med ett meningsfullt samhällsuppdrag som berör många? Vill du jobba i en organisation där kommunikationsfrågor spelar en central roll i verksamhetens uppdrag? På Pensionsmyndigheten får du jobba i en modern verksamhet med stor framåtanda tillsammans med duktiga och kompetenta kollegor.

Film och digitala möten har på kort tid blivit ett viktigt media för Pensionsmyndigheten och vi är nu redo att ta vårt nästa steg och här blir du, dina kunskaper, och din kreativitet viktig för oss.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten kommer du att arbeta med flera av nedanstående delmoment.

Förproduktion
Tillsammans med beställaren planerar du inspelningen eller det digitala mötet och skapar ett produktionsschema. Det kan handla om scenval, göra en storyboard eller att du är bollplank i framtagande av budskap och manus.

Inspelning
Ofta är din roll att vara den som filmar, men det kommer även finnas många tillfällen där du själv både filmar och genomför enklare intervjuer.
Tillsammans med internkommunikation producerar du filmer och är sändningsledare för digitala möten och med vår press/PR skapar du externa webinarier/pressträffar där deltagarna antingen är online eller i vår studio. När det sker studiosändningar/digitala möten är du sändningsledare och ansvarar även för att rigga studion avseende mixer, streaming, kamera, ljud och ljus. Myndigheten har i dagsläget inga poddar, men om det blir aktuellt kommer du ansvara även för dessa inspelningar.

Redigering
Med hjälp av redigeringsverktyg redigerar du ljud och videomaterial. Vid behov lägger du till infografik, illustrationer och textning för att skapa tillgänglighet och begriplighet.

Publicering
Du publicerar livesändningar och inspelade produktioner och det är därför viktigt att du är van att konfigurera och sätta upp streamingtjänster samt använda mjukvaru- såväl som hårdvaruencoders. När vi sänder internt sker detta i nuläget genom Skype och Streamio. Externa livesändningar sänder vi genom OBS och Quickchannel medan inspelade filmer publiceras på vår Youtubekanal och i sociala medier. Du kommer att vara objektspecialist inom streamingtjänster och film.

Administration
Du ansvarar för myndighetens filmbank och dess struktur och du kommer även vara ansvarig för myndighetens studio. Vid behov beställer du och analyserar statistik för att kunna utveckla våra filmer.

Du följer utvecklingen inom området och säkerställer att vi arbetar på ett effektivt sätt. Du inspirerar andra kring film och digitala mötesformer samt är ett bra bollplank för informatörerna i deras digitala informationsmöten. Vid behov kommer du också utbilda våra kollegor inom myndigheten så att flera kan skapa och publicera film.

I dagsläget använder Pensionsmyndigheten film och digitala möten i följande sammanhang:
• Interna intervjuer: On-line intervjuer och/eller fysiska intervjuer.
• Interna stormöten: Gemensamma samlingar på någon av våra verksamhetsorter.
• Interna konferenser: Chefsdagar eller interna avdelningskonferenser.
• Interna utbildningsfilmer: Till exempelvis myndighetens kompetensportal
• Sociala medier: Korta filmer för Facebook och LinkedIn. Kan vara On-line intervjuer och/eller fysiska intervjuer samt filmer med infografik.
• Webinar: För allmänhet, press och pensionsbranschen. Webinar sker antingen via online eller från vår helt nya studio.
• Pressträffar: Antingen online eller från vår studio.
• Digitala informationsmöten: Vi erbjuder digitala informationsmöten till allmänheten. Just nu rör det sig om drygt tio livesändningar (med chatt) i veckan som genomförs av våra informatörer i on-line format. För mer info: https://www.pensionsmyndigheten.se/ga-i-pension/planera-din-pension/informationsmote-om-pension

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har:

• Relevant högskoleutbildning/eftergymnasial utbildning inom området eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
• Flerårig erfarenhet i närtid av liknande roll
• Erfarenhet inom delområdena som beskrivits ovan:
Förproduktion
Inspelning
Redigering
Publicering
Administration
• Erfarenhet av att sätta upp och arbeta med streaming- och redigeringsverktyg. Exempelvis: OBS, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Final Cut Avid Media Composer, Lightworks eller liknande.
• Erfarenhet av att sätta upp och underhålla studioteknik (mixer, streaming, kamera, ljud och ljus)
• Erfarenhet av att både filma och genomföra enklare intervjuer on-line såväl som i en fysisk intervjusituation. Därav är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
• Förståelse för tillgänglighetsanpassning och vana av att texta filmer

Egenskaper

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående med driv och förmåga att samarbeta genom att bygga goda relationer. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och kan behålla lugnet och leverera även under tidspress. Du uppskattar att få skapa struktur och är samtidigt nyfiken och kreativ med ett öga för bild och helhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter runt om i landet.

Kommunikationsavdelningen består av 34 medarbetare och ansvarar bland annat för den externa webben, informationskampanjer, informationsmöten, orange kuvertet press/PR och sociala medier. Avdelningen ansvarar även för myndighetens strategier när det gäller kanal, kommunikation och kund samt för arbetet med internkommunikation och intranätet. Avdelningen är uppdelad i två enheter och den här rollen ingår i enheten för extern kommunikation.

Till hösten övergår Pensionsmyndigheten till ett arbetssätt där det kommer finnas möjlighet att arbeta både på kontoret och på distans när verksamheten tillåter. Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Som anställd på Pensionsmyndigheten har du tjänstepension genom det statliga kollektivavtalet PA16. Du har även friskvårdsbidrag samt mellan 28 till 35 dagars semester.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Under rekryteringsprocessen kan arbetsprover och arbetspsykologiska tester förekomma.

För mer information

Pär Ahrling, enhetschef:010-454 21 16

Fackliga representanter:
Anna-Karin Åhrman Cortelius, Saco:010-454 39 14
Helena Blomkvist, ST:010-454 28 53

Sista ansökningsdag

2021-08-15

 

Dela detta jobb

logga
Streamingproducent, Stockholm

Pensionsmyndigheten