itjobb.se

Support/Drifttekniker inom lagring och backup till Proact IT

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-04-15

Ansök nu

Support/Drifttekniker inom lagring och backup till Proact IT

Proact fortsätter att växa och är idag Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-lösningar och tjänster, hjälper de företag och myndigheter att minska risker och kostnader och samtidigt öka sin flexibilitet, produktivitet och effektivitet. Har du ett par års erfarenhet inom lagring och/eller backup och känner dig redo för nästa steg i karriären? Då kan Proact vara rätt plats för dig!

Om tjänsten

Med anledning av att en medarbetare gått vidare internt till en ny roll söker Proact nu sin nästa Support/drifttekniker. Du kommer att tillhöra en av Proact IT:s expertgrupper inom antingen lagring eller backup beroende på din kompetens och intresseområde. Din roll är bred och inkluderar allt från kundsupport av mer avancerade ärenden till att delta i interna projekt och bidra med din kompetens inom området. Du kommer att arbeta både från Proacts kontor men också vara ute på plats hos kunderna, varför det är viktigt att du trivs i en kundorienterad roll.

”Jag har jobbat på Proact sen 2006 i olika roller, både på konsult- och supportsidan. Vi samarbetar mycket internt och framförallt mycket med våra konsulter, exempel vid installationer, hårdvaruservice m.m. Anledningen till att jag trivs så bra hos Proact och har varit här länge är mycket på grund av kollegorna, de har blivit mina kompisar även utanför jobbet. Proact är en platt organisation med högt till tak där man verkligen kan vara med och påverka. De lyssnar bra om man föreslår förändringar och tar gärna emot förslag på hur vi kan bli bättre. Det finns även bra möjligheter att gå vidare till nya roller internt om man vill det. Jag tror att en person som är en social lagspelare kommer passa bra och trivas hos oss. Vi ställer upp mycket för varandra och är det något som man inledningsvis inte kan så kommer man kunna lära sig det här. Jag har utvecklats mycket inom det tekniska och här är det ingen som håller en tillbaka om man vill lära sig mer” – Så beskriver Emil Cedergren, Senior Customer Support Engineer och din framtida kollega hur han tycker att det är att arbeta hos Proact.

Vad erbjuds du?

Proact är en arbetsplats som karaktäriseras av hög kompetens, mycket frihet under ansvar och möjlighet att påverka din egen utveckling. Det är många inom bolaget som avancerat till nya roller och Proact har en låg personalomsättning. Du kommer inledningsvis att erbjudas en introduktion där du dels får ta del av kunskap av redan befintliga medarbetare och ges en möjlighet att lära känna personer i olika roller inom bolaget. Utöver det kommer du även att gå utbildningar där du får lära dig mer om företagets produkter.

Arbetsuppgifter

I din roll så kommer du att specialisera dig på tre till fyra produkter som du kommer att bli expert inom. Men rollen innefattar även mycket samarbete med dina teamkollegor där ni delar best practice och hjälper varandra i att lösa problem och tanken är att alla i teamet ska kunna hantera alla kundärenden, därför kommer du att utbildas i alla produkter inom området lagring och backup.

 • Bistå med teknisk expertis kring Proact IT:s produkter inom lagring och backup (ex. genomföra hårdvarubyten, installationer, konfigureringar m.m.)

 • Delta i interna projekt kopplat till området

 • Samarbeta med konsulter och andra medarbetare för att utveckla Proact:s lösningar till kund

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område

 • Har minst ett par års arbetslivserfarenhet inom lagring och/eller backup (där du ex. driftat system)

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i arbetet

 • Har B-körkort

Det är meriterande, dock inget krav om du har…

 • Kunskaper inom NetApp, Huawei Data Storage Systems, Commvault, Dell EMC Storage Solutions

Vi kommer i denna rekrytering lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och intresse för tjänsten. De personliga kompetenser vi kommer fokusera särskilt på är:

 • Samarbetsförmåga

 • Ansvarstagande

 • Problemlösande

 • Självgående

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, beredskap ingår i rollen var 4-5:e vecka

 • Placering: Stockholm, Kista

 • Lön: Enligt överenskommelse

 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Proacts önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om Proact på deras hemsida: https://www.proact.eu/se/

Dela detta jobb

Support/Drifttekniker inom lagring och backup till Proact IT

Academic Work