itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Att Sveriges Radio gör radio i världsklass känner du kanske till. Men visste du att vi även jobbar med unika och världsledande teknik- och IT lösningar? Vi är i en spännande och utmanande fas av utveckling av vår infrastruktur, samtidigt som vi har ansvaret för den löpande driften av infrastrukturella produkter och tjänster.  Vi gör det möjligt att sända radio på alla relevanta plattformar, oberoende av plats, för hela Sverige - dag som natt. Dessutom levererar vi infrastruktur-lösningar till flera stora utvecklingssatsningar i våra redaktionella tekniska produkter.

Som RTE (Release Train Engineer) för vårt infrastrukturella releasetåg Gemensamma Tjänster blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Här blir du en viktig del i ett releasetågs utveckling och framgång
I rollen som Release Train Engineer (RTE), arbetar du i ständig dialog med Product Manager, och i nära kontakt med Produktägare, Scrum Mastrar, team och arkitekter. Ditt huvudansvar är att koordinera, följa upp och hjälpa teamen att säkerställa att våra leveranser är i synk.

Produktledningen för releasetåget Gemensamma Tjänster (GT) koordinerar tio team, från grundläggande infrastruktur såsom server- och nätverkshantering, till användarnära produkter och tjänster såsom Office 365-portföljen och ärendehanteringsverktyget Jira. Product Manager leder med stöd av dig produktledningen, där åtta produktägare och ett antal arkitekter, användarspecialister och stakeholders ingår. Produktledningen ansvarar för att det finns en gemensam vision och en övergripande roadmap som guidar teamens arbete. Produktägare och scrum masters ansvarar också för att löpande koordinera sitt arbete och sina respektive roadmaps och prioriteringar sinsemellan.

Det är i den koordineringen mellan roller och team som du som RTE har ditt viktigaste ansvarsområde. Det gäller både koordinering av samarbete mellan team inom releasetåget GT, och samarbete med team inom Sveriges Radios andra tre releasetåg.

Arbetsuppgifter
Som RTE för releasetåget Gemensamma Tjänster ansvarar du för följande: 

 • Förbereda, planera och facilitera releasetågets PI-planering

 • Säkra uppföljning av leverans under respektive inkrement/kvartal

 • Samarbeta med Product Manager och produktledningen inklusive stakeholders för att säkra strategi och samordning

 • Leda samordnande insatser med tågets Scrum Mastrar och löpande stötta dem på de sätt som behövs

 • Synka med Change Manager, Incident Manager och användarspecialister (analytiker/tjänstedesign/infodesign)

 • Hantera och optimera värdeflödet genom releasetåget med hjälp av olika verktyg, såsom Azure DevOps / Delivery Plans / Program Kanban

 • Stötta Product Manager i kommunikation kring GT:s roadmap, verksamhet och mål till olika målgrupper i företaget

 • Facilitera releasetågets demos

Är du en kommunikativ koordinator med teknisk erfarenhet, som trivs bäst när du jobbar med människor?

Som RTE för Gemensamma Tjänster är du trygg i rollen. Du koordinerar releasetågets löpande samarbeten och planeringar med engagemang och lyhördhet. Du är en god relationsbyggare som har förmågan att få med dig och entusiasmera individer och team i samarbete och gemensam planering. Vidare är du en prestigelös lagspelare med stark kommunikativ förmåga som alltid möter din omgivning med en lösningsfokuserad inställning. 

För att du ska lyckas i rollen behöver du ha:

 • Flerårig erfarenhet av agilt i praktiken

 • Arbetat som RTE i ett releasetåg sedan tidigare, alternativt vara en erfaren PO eller Scrum Master, gärna inom SAFe

 • Erfarenhet av infrastrukturell verksamhet är meriterande och en stor fördel i rollen 

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är en tillsvidareanställning, där en del av arbetet kan utföras på distans och en del i Radiohusets lokaler på Gärdet i Stockholm, eller någon av Sveriges Radios övriga 25 kontor i Sverige, då med återkommande resor i tjänsten. Vänta inte för länge med att skicka in din ansökan, då vi hanterar ansökningarna löpande.

För frågor kring tjänsten kontakta Avdelningschef  Marie Björkengren, marie.bjorkengren@sr.se  För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Paula Trost paula.trost@sr.se

Fackliga frågor besvaras av: SJF och Unionen nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

Då vi intervjuar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post iom GDPR.

 

logo

Sveriges Radio söker en kommunikativ och strukturerad RTE som brinner för samarbete

Företag Sveriges Radio
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Dela detta jobb