itjobb.se

Systemadministratör med fokus på Microsoft till IP-Only i Uppsala!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-11-21

Ansök nu

Systemadministratör med fokus på Microsoft till IP-Only i Uppsala!

Dags att ta nästa kliv i karriären? Kanske har du en IT-roll idag där du känner att utvecklingstakten stagnerat. Då finns här chansen att jobba på ett företag med korta beslutsvägar där dina idéer värderas högt. Med gedigen kompetens internt ges du här möjligheten att haka på IP-Onlys tillväxtresa!

Om tjänsten

IP-Only har som mål att erbjuda den bästa infrastrukturen, samt närliggande tjänster, för det digitalt hållbara samhället. För att detta ska vara möjligt behöver de bland annat en stark och stabil intern IT-funktion. Nu behövs denna funktion stärkas upp med ytterligare en systemadministratör för att företaget ska kunna fortsätta mot sitt mål.

Företaget har kollegor från Malmö i syd till Kalix i norr, men i denna roll kommer du att sitta på deras kontor vid Uppsala station som kännetecknas av stora ljusa lokaler med fantastisk utsikt.

Hos IP-Only ligger fokus på dig som medarbetare. Behöver du lite energi på eftermiddagen? Varför inte ta en paus och utmana dina kollegor i pingis eller njuta av en kopp baristakaffe i receptionen. Flera medarbetare på företaget har en lång intern karriärsresa med ett antal IP-roller på sitt CV. Kanske blir denna tjänst just ditt startskott på en lång och spännande resa hos IP-Only.

Teamet du kommer jobba i består idag av totalt fem personer uppdelat på Stockholm- och Uppsalakontoret. I Uppsala sitter du tillsammans med två kollegor samt din närmaste chef Marcus, som alla värdesätter god laganda och sammanhållning. I ett team med både bred kompetens och spetskompetens finns här goda möjligheter för sig som ny medarbetare att ta stora utvecklingssteg. Din chef är mån om att just du ska växa, både som människa och medarbetare. Han är alltid öppen för förändringsförslag, vilket gör att dina idéer har stor påverkan på gruppens framåtanda.

Detta är en direktrekrytering till IP-Only, vilket betyder att Academic Work ansvarar över rekryteringsprocessen, men du blir anställd av IP-Only.

Arbetsuppgifter

Som systemadministratör kommer du bli en viktig del av den interna IT-funktion där du, tillsammans med dina kollegor, sköter administrationen och driften av IP-Onlys IT-system. För dig kommer denna roll innebära mycket ansvar över att säkerställa att projekt fortlöper framåt. Med din tidigare erfarenhet kommer du efter en tid i rollen bli ”experten” och även få möjlighet att bli bollplank mellan ditt team och andra avdelningar på kontoret.

Skulle du känna att du står still i din utveckling och vill lära dig något nytt? Kanske är brandväggar och- eller VMware något du gärna vill utvecklas inom. Lyft frågan - så blir svaret allt som oftast ja!

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet av Windows server och dess applikationer

 • Har jobbat i en liknande systemroll tidigare, men nu vill ta nästa kliv

 • Besitter ett gediget IT-intresse

För att du ska passa in i denna roll är det av högsta värde att du även besitter ambitionen och viljan att lära.

Som person är du flexibel på det sättet att du snabbt accepterar nya arbetsuppgifter och har förmågan att hitta lösningar även då förutsättningar förändras. Du jobbar bra i nära samarbeten med dina kollegor och agerar lyhört och uppmärksamt gentemot andra. Lyssnar och kommunicerar väl gör du - då du använder dialog på ett konstuktivt sätt. Du är duktig på att agera för att förekomma långsiktiga problem och på så sätt hittar den mest effektiva lösningen för din uppgift. Slutligen räds du inte för att lyfta nya tankar för teamet och organisationen och säljer in dem på ett bra och konkret sätt.

Med anledning av ovan text är det nedan egenskaper som vi söker hos dig som söker. Dessa kommer gå som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen:

 • Flexibel
 • Samarbetsförmåga
 • Problemlösande
 • Initiativtagande

Övrig information

 • Start: Omgående för den som vill. Vi tar självklart hänsyn till om du har uppsägningstid eller andra önskemål om start

 • Omfattning: Heltid, med 6 månaders provanställning

 • Placering: Centrala Uppsala

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IP-Onlys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

”Vi IP-Only är stolta över att vara en viktig länk i Sveriges fibersatsning. Vi älskar internet med allt vad det möjliggör och vi bygger fiber till alla! Vår dörr står därför öppen för dig som vill ta dig an utmaningen att hjälpa oss att fortsätta och expandera den satsningen. Vi är ett starkt värderingsdrivet företag där initiativförmåga och motor står högt i kurs. Vi jobbar i högt tempo med positiva kollegor och erbjuder dig möjlighet att påverka och utveckla både dig själv och vår verksamhet."

Dela detta jobb

Systemadministratör med fokus på Microsoft till IP-Only i Uppsala!

Academic Work