itjobb.se

Logo

Systemförvaltare

Ansök nu

Systemförvaltare

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknadens parter. 

På IT-enheten arbetar tre personer som ansvarar för förvaltningens drift och support av kontorets IT-verksamhet. Detta omfattar servermiljö och verksamhetssystem, samt utveckling av dessa. Som systemförvaltare kommer du att tillhöra enheten och svara för att verksamhetssystemen stödjer kontorets ansvarsområden och processer. 

Enheten värdesätter ett gott samarbetsklimat där kollegialt stöd, delaktighet och arbetsglädje är viktiga grundstenar.

Arbetsuppgifter

I din roll som systemförvaltare på Stadsbyggnadskontoret kommer du att samordna, driva och ansvara för förvaltningen av kontorets systemflora. Du kommer att utgöra en länk till verksamhetsansvariga för respektive system kring utveckling, införskaffning, avtalsbevakning, avyttring, uppgradering, integrationer, databaser samt dokumentation. Kontoret har en systemflora som sträcker sig mellan några större verksamhetssystem till flera små programvaror. Samtliga system innefattas av systemförvaltningsmodellen, men omfattningen skiljer beroende på systemets storlek. Du kommer även att stödja verksamheten i arbetet med att årligen skapa och följa upp utvecklingsplaner som utgör kontorets budgetunderlag. 

Under det första verksamhetsåret kommer ditt fokus vara att implementera systemförvaltningsmodellen på kontoret. 

I din roll som systemförvaltare kommer du också att bidra med IT-kompetens i utvecklings- och digitaliseringsprojekt samt medverka i olika nätverk inom Malmö stad.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom systemförvaltning/IT eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Tjänsten som systemförvaltare innebär många olika kontaktytor och det krävs därför att du är kommunikativ i svenska språket, såväl i tal som i skrift, samt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av systemförvaltning men det är inget krav. Vidare är det meriterande om du har arbetat med informationssäkerhet, databaser, systemet iFacts och/eller projektledning. 

Som person är du strukturerad och van vid att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen krävs att du är en god lyssnare, serviceinriktad och utvecklingsorienterad. Rollen som systemförvaltare är ny på kontoret så du kommer att behöva vara initiativtagande, självgående, flexibel och ansvarsfull. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

För en kompetensbaserad och normkritisk urvalsprocess använder vi anonymt urval i denna rekrytering. Det betyder att du i din ansökan endast kommer registrera utbildning, erfarenhet och kompetenser. Personligt brev kommer inte ingå i ansökan. Vi ber dig därför att utförligt beskriva vad som ingått i dina utbildningar och anställningar så att vi kan göra en bedömning. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-22

Referensnummer: 008-1910

Kontaktpersoner

  • Viktor Baljak
  • Enhetschef
  • 040-342467
  • Karin Falkboo
  • HR-konsult
  • 040-342306

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Systemförvaltare

Malmö stad