itjobb.se

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Ditt uppdrag
Vi söker en systemförvaltare till våra specialistsystem. I rollen som systemförvaltare tar du ett helhetsansvar avseende förvaltning för en del av våra system och tillhörande integrationskomponenter. Du kommer att delta vid tester av nya versioner samt planera och genomföra uppdateringar av IT-komponenterna, du medverkar även vid felsökning av uppkomna problem. I din roll som systemförvaltare kommer du delta i olika projekt och uppdrag där du får möjlighet att skapa dig nätverk inom och utanför organisationen. Tillsammans med kollegor och även individuellt utför du utredningar samt genomför beredningsarbete.

Enheten Primärvård & Specialsystem har ansvar för utveckling och förvaltning av specificerade Primärvårds- och Specialistsystem som stödjer verksamhetens processer inom området. Vi arbetar främst med AsynjaVisph men även Journalia, Medspeech och Mequal för att nämna några system.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Vilka kvalifikationer ska du ha?
Vi ser att du har:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Erfarenhet och god förmåga av arbete med systemförvaltning/systemutveckling
 • Erfarenhet och god förmåga att arbeta självständigt och ta egna beslut
 • Erfarenhet och god förmåga att styra verksamhet mot uppsatta mål och utifrån budget

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Kunskap och erfarenheter av Hälso- och sjukvård – specialistsystem 
 • Kunskap och erfarenhet av vårdens processer
 • Kunskap och erfarenhet av pm3 och/eller andra förvaltningsstyrningsmodeller
 • Kunskap om PUL och PDL
 • Certifiering inom ITIL
 • Utbildning eller erfarenhet av arbete som IT-tjänsteansvarig
 • Projektledarerfarenhet för IT-projekt i en liknande organisation

Vem är du?
Vi söker dig som har en god förmåga att samla in information, sortera denna och skapa dig en tydlig helhetsbild av hur alla olika delar påverkar varandra. Din noggrannhet gör att du i ditt arbete producerar resultat med kvalité. Du arbetar aktivt med att bidra till enhetens mål och du kan bryta ned dessa i ditt egna arbete för att se till så att du arbetar med rätt saker i rätt tid. Vi ser också att du är en lagspelare. Samarbete innebär för dig att vara inlyssnande av andras åsikter, det kan vara från kunder, leverantörer och kollegor. Du ser det som en självklarhet att du aktivt delar med dig av dina egna kunskaper för att teamet ska kunna uppnå goda resultat tillsammans. Det är även viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal men framförallt i skrift på svenska då det förekommer mycket beredningar och dokumentation i ditt arbete.

Det är även viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Borås eller Vänersborg
Län    Västra Götalands län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/136
Kontakt    
Camilla Augustin, Enhetschef , 0706-596700
Facklig företrädare    
Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se
Publicerat    2020-01-13
Sista ansökningsdag    2020-01-26

Systemförvaltare

Ort
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Dela detta jobb