itjobb.se

IT-staben

Vill du vara med på en resa där vår tekniska infrastruktur för digitalisering etableras? Har du tidigare erfarenhet av att förvalta och utveckla system i stora och komplexa organisationer? Nu söker vi förstärkning i form av en systemförvaltare. Varmt välkommen med din ansökan!

Uppsala kommuns IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. Vi ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Läs mer om Uppsala kommun (http://www.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Uppsala kommun har idag flera system placerade i förvaltningsobjektet miljö, bygg och fastighet (MBF) som tillhör enheten systemförvaltning 3 i IT-staben. Vi stödjer idag kommunens digitalisering inom verksamhetsområdena fastighet, lager & logistik samt trafik med flera. I rollen som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av systemstödet för ovan nämnda verksamhetsområden, tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team som består av IT-specialister och verksamhetsspecialister. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav och vidareutveckla systemen med fokus på effektnytta, i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat second line-support, koordinerar behovshantering med aktuell verksamhet och leverantör och administrerar behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är också en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Utbildning i kravarbete och testarbete är meriterande.

Rollen kräver tidigare erfarenhet av att förvalta och/eller utveckla system i stora och komplexa organisationer. Du behöver ha erfarenhet av kravställning i systemutvecklings- och/eller upphandlingsprojekt samt av test och testledning. Förvaltningsobjektet MBF är i uppstarten av ett större systeminförande och det kan bli aktuellt med en delprojektledarroll i införandeprojektet. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenheter av att leda eller koordinera delar av större projekt. Du är väl förtrogen med alla arbetsuppgifter som rollen som systemförvaltare innebär, inte minst konfigurering, användaradministration, användarutbildning, support, handledning, kravanalys, leverantörs- och kundkontakter. Har du erfarenhet av PM3 och ITIL samt av att bistå objektledare inom IT med beredning, estimering och planering av förvaltningsaktiviteter är det meriterande.

Du är väl förtrogen med branschstandard för krav och test för systemutveckling, konfigurering och systemanskaffning. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Enes Ramovic, enhetschef, 018-727 46 90

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Jenny Nilsson, HR-specialist, 018-727 72 18

Facklig företrädare:
Jonny Eliasson, Akavia, 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Systemförvaltare till Uppsala kommuns IT-stab

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-11-08

Ansök nu

Dela detta jobb