itjobb.se

loga

Systemförvaltningschef

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2021-02-11

Ansök nu

Systemförvaltningschef

Kort om IT-enheten
IT enheten på Riksbyggen består idag av 60 personer (anställda och konsulter) Vi har ett ansvar att ge bästa tänkbara support och stöd till Riksbyggens ca 3000 anställda när det gäller den dagliga IT användningen i våra arbetsprocesser. Vi ansvarar också för att kringutrustning, så som mobiler, laptops, skrivare, nätverk, etc. ska fungera så smärtfritt som möjligt för alla. Vi är en viktig kugge i att ständigt utveckla Riksbyggens verksamhet och ge bästa service och support för att stödja den.

Vi har också ett ansvar att vara en del som stödjer Riksbyggens kunder som köper tjänster när det byggs, köps eller hyrs bostäder. En stor del är också tjänster inom förvaltning av bostäder, som tex ekonomiska tjänster.  Vi har stort fokus på digitalisering av dessa tjänster och att se till att de förvaltas på det mest effektiva sätt med hög säkerhet och kvalitet.

Idag är IT-enheten uppdelad i två grupperingar, en som hanterar förvaltning och utveckling av våra system/applikationer och en del som hanterar vår drift och infrastruktur. Vi söker nu en chef för till vår Systemförvaltning.

Vad ska du göra?
Som ansvarig chef är du ytterst ansvarig för att förvalta och vidareutveckla våra IT system och applikationer som används eller tillhandahålls av Riksbyggen. Detta sker i nära samarbete med verksamheten och vår drift och infrastrukturgruppering. Detta innefattar våra affärssystem till mindre applikationer och dess integrationer. Här ingår även digitala tjänster som vi erbjuder Riksbyggens kunder.

Du har det övergripande verksamhetsansvaret för gruppen, med personal- och budgetansvar. Gruppen består idag av totalt 17 medarbetare samt konsulter. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom gruppen.

Idag styrs systemförvaltning enligt en PM3 inspirerad modell och ett tiotal system förvaltas enligt modellen, uppdelad på ett antal objekt, men vi i är i uppstart i en förändringsresa, där vi går mot en mer tjänsteorienterad leverans, med ett agilt arbetssätt. Här har du en nyckelroll i arbetet med att genomföra och implementera förändringen.

Som ledare inom detta område har du det övergripande ansvaret för Riksbyggens systemförvaltning. I ansvaret ingår daglig uppföljning och ledning av gruppen för att uppnå en leverans av högsta kvalitet.

Du ansvarar även för att enheten har en säkerställd kompetensförsörjning utifrån verksamhetens behov. Du har personalansvar med alla befogenheter och ansvar som kommer med detta mandat. Detta innebär bl.a. ansvar för lönesättning och utveckling av personal enligt det behov som organisationen har. Du har det övergripande ansvaret för budgeten inom området och att den efterlevs och följs upp.

Du rapporterar direkt till IT chefen för enheten och ingår i IT-ledningsgruppen.

Vem är du?
Vi söker dig som vill komma och jobba inom ett spännande och utvecklande område där det är högt tempo, där vi ständigt jobbar med att hitta nya sätt att lösa saker, vara i framkant och framförallt jobba tillsammans med olika partners för att ta fram de smartaste och senaste lösningarna som passar oss. Vi jobbar för ett vårt Riksbyggen, där IT och verksamhet är ett.

Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom systemförvaltningsområdet eller liknande. Du bör också ha erfarenhet av budget/ekonomistyrning.

Du ska så klart ha erfarenhet av systemförvaltning, men stor tyngd kommer läggas på erfarenhet av att driva, styra och leda en tjänsteleverans, genom ett agilt arbetssätt. Med stor vana att jobba nära verksamheten. Erfarenhet inom produktägare är meriterande.

Du är erfaren ledare som får dina medarbetare att växa med uppgiften. Du involverar och att delegera är en del i ditt ledarskap. Du är närvarande, lyssnar och bidrar med ett positivt fokuserat engagemang. Du är van att leverera inom givna budgetramar och effektiviserar efter behov. Har du erfarenhet att ta en systemorienterad vattenfallsleverans till en agil tjänsteleverans, är det ett stort plus. Har du dessutom ett coachande och tydligt ledarskap och gillar att jobba med förändring kommer du passa väl in.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kungsbron i Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Har du frågor om tjänsten kontakta IT chef Maria Jilka, 08- 698 4216.

Ansökan
Din ansökan skickar du till oss senast den 11 februari 2021. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Dela detta jobb

loga
Systemförvaltningschef

Riksbyggen